Astfel, funcţionarea spitalelor în subordinea administraţiei publice locale va fi reglementată prin ordonanţă de urgenţă, iar lista unităţilor sanitare respective, prin hotărâre de guvern.
“Nu facem o descentralizare politică. Procesul are loc cu oameni, pentru oameni, şi oferă posibilitatea unui viitor mai bun în sistemul sanitar. Decizia va fi adusă mai aproape de comunitatea locală“, a spus Cseke.
Conform noilor reglementări, managerul spitalului va putea fi numit în urma unui concurs organizat de consiliul de administraţie al unităţii sanitare, în care administraţia locală va fi majoritară, a mai spus Cseke. Ministrul Sănătăţii a mai precizat că datoriile acumulate de toate spitalele până la 31 martie, care totalizează aproape 674 milioane de lei, vor fi plătite de la bugetul de stat înainte de 1 iulie.
În reţeaua Ministerului Sănătăţii vor rămâne 62 unităţi sanitare de interes naţional, respectiv institute publice, o serie de spitale clinice judeţene de urgenţă (cele din centrele universitare importante), spitalele cu profil de psihiatrie şi spitale monospecialitate.
Sursa: NewsIn
Citiți principiile noastre de moderare aici!