Este stabilită deja o astfel de interdicție pentru profesorii din învăţământul preuniversitar, prin Codul de etică adoptat în octombrie 2018 prin ordinul ministrului Educației, dar nu este respectată.
„Meditațiile se practică în orice stat european și nu i se poate interzice unui părinte să își dea copilul la pregătire suplimentară. Însă, o condiție de bun simț este ca profesorii să nu facă meditații cu elevii de la clasă.
Vrem să avem relevanța notelor și respectarea conditiilor de etică, iar relevanța notelor are de suferit când un elev face meditații cu elevii de la clasă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Noua interdicție va fi impusă printr-o lege care va face parte din pachetul legislativ ce va fi adoptat prin Programul „România Educată”. Ministrul este convins că va putea intra în vigoare chiar din anul școlar 2022-2023.
Potrivit lui Cîmpeanu, în actul normativ va fi prevăzută înființarea unei comisii naționale pentru inspecție școlară, care va avea ca datorie verificarea normelor de etică și deontologie profesională de către cadrele didactice. Din comisie vor face parte cadre didactice cu experiență de cel puțin 10 ani în inspecție școlară, care „au probat aspecte ce țin de probitatea morală și profesională” și care vor verifica dacă această interdicție se respectă.
Sorin Cîmpeanu a mai adăugat că în lege vor fi prevăzute și sancțiuni clare pentru profesorii care vor încălca această interdicție. El nu a putut preciza despre ce sancțiuni va fi vorba, pentru că acestea trebuie corelate cu legislația deja existentă.
Trimite articolul
XO conditie de bun simt ar fi ca profesorii activi sa aiba interdictia meditatiilor!
Daca este nevoie de meditatii sa fie autorizati profesori sau firme care numai asta fac! meditatii!
dAR NOI NU PUTEM RENUNTA LA STRUTO-CAMILE!
Sa nu imi spuneti de … drepturi, bla,bla!
La altii se poate! In Germania medicii nu pot profesa decat fie numai in sistem de stat fie numai in sistem privat! si functioneaza perfect!
-
Dai exemplu Germaniei…. Dar sincer imi pare ca compari mere cu pere.
Daca vrei privatizat hai sa facem asa: privatizarea totala a invatamantului si introducerea unei sume anuale date in mana parintelui, suma cu care nu va putea sa cumpere decat servicii scolare (sistemul vaucerelor scolare). -
Aici trebuie sa te contrazic. Medicii pot profesa in Germania la privat si la stat concomitent. Este nevoie intr-adevar de acceptul formal, in scris bineinteles, al angajatorului. Tot din proprie experienta iti pot spune ca profesorii angajati, nu au voie sa mediteze copiii din unitatea scolara angajatoare.
In Romania acum ori vor scadea notele copiilor, ori se va scumpi ora de meditatii.
Apopos. La cat a mai ajuns ora de meditatii in Ro ?
O fi imoral, suspiciune de corupție dar este constituțională aceasta discriminare?
-
Ce aiurezi?
De cand apara Constitutia coruptii si coruptia? -
Este constitutionala, pentru ca nu ingradeste nimic, spune doar ceea ce spune si in alte situatii de genul nu oferi aceleasi servici contra cost celor carora le oferi gratuit aceste servicii. E clar ca e un conflict de interese, si nu de putine ori au fost profesori care au conditionat media de faptul ca vin sau nu la meditatiile lor pe bani !
-
de ce e discriminare?
In sfarsit o speranta sa-si faca treaba la clase.
in ministerul Educatiei cineva a ramas fara vreun job gras platit astfel incat politrucul Cîmpeanu graieste ”va fi prevăzută înființarea unei comisii naționale pentru inspecție școlară” Si ce va verifica acea comisie condusa de o armata de secretari de stat, subsecretari, directorasi si secretare cu fustița mini?!
Vax, gargara pentru prosti! Cum vor verifica acei inspectorasi ”cu cel puțin 10 ani în inspecție școlară” Vor intra cu Militia peste oameni in case sa verifice ce face fiecare profesor spagar care oricum nu platea nici o taxa la buget
Cum ramane cu medicii care pe hartie lucreaza 8 ore la stat dar de fapt dupa ce semneaza condica isi directioneaza toti pacientii la clinica lor privata pentru consultatii iar apoi inapoi la spital pentru operatii. Acesti mafioti incaseaza bani pentru consultatii la clinica de cele mai multe ori fara factura, fara sa plateasca impozite iar a doua zi opereaza acelasi pacient in spitalul de stat pretinzând o alta spaga. Romania corecta, Romania educată
Ha..ha…ha! În sfârșit s-or prins cum a făcut Iohanist rost de șase case.