Probele au început la ora 9:00, iar elevii au avut timp până la ora 11:00 să finalizeze. Dacă la primele două subiecte elevii au avut exerciții cu variante de răspuns, la al treilea au avut trei exerciții: două de algebră și unul de geometrie. Fiecare subiect valorează 30 de puncte.
Subiectele integrale pot fi consultate pe edupedu.ro. Sursa citata notează, de asemenea, că doar două dintre cele 18 exerciții pot fi considerate cu aplicabilitate în viața reală, restul fiind abstracte.
Luni a avut loc și proba de limba și literatura română
În Timiș, s-au înscris la Evaluarea Națională 5.232 de elevi care au terminat clasa a VIII-a. Dintre aceștia, au și participat la proba de limba și literatura română 5.023, absentând 209. Din fericire, nu au fost raportate incidente și nu a fost eliminat niciun elev.
Elevii au primit două texte: „Limir- Împărat” de Ioan Slavici şi „Deşertul pentru totdeauna” de Octavian Paler. Candidații au avut mai multe exerciții de înțelegere a textului, de identificare a unor figuri de stil, de comparare a operelor date cu altele studiate sau de exprimare a unei opinii, dar și unul de redactare a unei caracterizări de personaj.
Dintre toți elevii înscriși, numai 300 vor susține joi și proba de limba și literatura maternă, opțională. Pe de altă parte, în județ există și 454 de elevi de clasa a VIII-a neînscriși la Evaluarea Națională. Vorbim corigenți, repetenți sau copii cu cerințe educaționale speciale (CES) care nu au dorit să susțină examenul.
Calendarul Evaluării Naționale
Spre deosebire de examenul de Bacalaureat, probele de la Evaluarea Națională nu au fost afectate de greva profesorilor. Protestul angajaților din Educație a dus doar la prelungirea termenului până la care se pot încheia mediile și, deci, până la care se poate face înscrierea, de la 9 iunie la 13 iunie. Calendarul Evaluării Naționale a rămas următorul:
UPDATE. Un elev din Timiș a fost eliminat
În Timiș, la proba la Matematică, au absentat 213 elevi. Potrivit ISJ Timiș, un elev a fost eliminat pentru că avea telefon mobil asupra sa, la Timișoara.
„A fost la Centrul de examen organizat la Școala Gimnazială nr. 30, unde un elev a fost surprins de asistenți cu un telefon asupra lui. Nu a fost folosit telefonul și nu există dovezi în acest sens. S-a urmat procedura din metodologie, elevul fiind eliminat de la proba de astăzi”, transmite Aura Danielescu, inspectorul școlar general al Timișului.
Trimite articolul
X“doar două dintre cele 18 exerciții pot fi considerate cu aplicabilitate în viața reală, restul fiind abstracte.”
asa e! sa se dea dom’le ceva cu ARIA CERCULUi😂🤣😂 sau ca la romana, sa explice elevu de ce e important sa respecti regulile! daca mai vine o pandemie si nimeni nu respecta regulile, ce ne facem?!? regulile trebuie respectate pentru ca sunt reguli, indiferent ca fac mai mult rau, ideea e ca daca te invata(dreseaza) la scoala sa fii obedient, asa esti, clar?!? cat despre sursa care a scris ineptia aia cu abstractu, probabil isi doreste ca toti elevii sa ajunga ca in Timpuri noi (modern times)-1937 cu charlie chaplin. combinat cu respectarea regulilor, mi se pare de vis!
sau poate ca atat o duce capu, e posibil si asta, pentru ca #🤪 cuprinde si foarte multi ‘telectuali! care isi doresc passive income, caz in care problemele trebuiau sa fie cu “investitii”, randamente la imobiliare vs depozite bancare, chesti d’astea, practice. pe educatie financiara😜 gandire abstracta? e periculoasa, pentru ca e universal valabila, ceea ce nu e practic! 😂🤣🤣 la fel cum important e sa citesti, nu sa si intelegi ce citesti, daca pronunti corect, e bine asa!
(#🤪)^∞