Conform EduPedu, este vorba despre proiectul pentru aprobarea Programului național „Microbuze electrice pentru elevi”, fiind disponibili 200 de milioane de euro, fără TVA. Programul este finanțat prin Investiția 10 – Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi, din Planul Național de Redresare și Rezliență (PNRR).
Programul urmărește asigurarea transportului pentru elevii din localitățile izolate, în special în zonele rurale și periurbane.
Ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat pe Facebook că microbuzele vor ajunge la elevi „anul acesta.”
„Astăzi, Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Programului național „Microbuze electrice pentru elevi. Scopul programului este facilitarea transportului pentru elevii din localitățile izolate, din zonele cu acces redus, dar și periurbane, pentru a asigura dreptul la educație tuturor elevilor din România”, anunță Ministerul Educației.
Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise în următoarele 10 zile calendaristice (de la data publicării) pe adresa de e-mail consultare.digitala@edu.gov.ro.
Trimite articolul
XMare prostie. Cand iese bateria din garantie si se strica poti arunca tot microbuzul. Daca o sa ia ceva facut in turcia, ca aia stiu sa dea mita, o sa ploua in ele ca in spitalele alea mobile luate in pandemie, tot de turci. Sa ia ceva fabricat in Romania, daca exista, sau ceva de calitate si fiabil.
O MARE PROSTIE.
Stire de saptamana asta(marti):
“În aceeași zi în care Parlamentul European a ratificat obiectivele de reducere a emisiilor de CO2 pentru autoturisme și vehicule utilitare ușoare, Comisia Europeană propune un nou plan ambițios solicitând ca toate autobuzele urbane noi să aibă emisii zero din 2030.”
Traiasca progresismul! Intrebarea e daca mai rezista ue pana in 2030, pare ca tine cu tot dinadinsul sa dispara rapid.