Ministerul Sănătății aduce lămuriri în ceea ce privește informația potrivit căreia la Rădăuți (Suceava) ar exista un caz de variolă a maimuței.
„Urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, județul Suceava, precizăm următoarele: Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic și epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu”, precizează Ministerul Sănătății.
Variola maimuței, față de variola umană, nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat pentru transmitere.
„Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale. Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței”, mai precizează Ministerul Sănătății.
Originară din Africa de Vest, variola maimuței a început să apară în ultima săptămână în țările europene precum Italia, Belgia, Germania, Franța sau Spania. În România nu există momentan îngrijorări.
Simptomele specifice sunt febră, cefalee, erupție care seamănă cu rujeolă sau herpes, dureri de spate, frisoane, oboseală și ganglioni limfatici inflamați. Transmiterea se face comunitar și este o boală contagioasă.
Odată infectați cu acest virus, erupția se extinde pe tot corpul, inclusiv în zonele genitale. Primul semn că nu mai suntem contagioși este uscarea veziculelor apărute, care se transformă în cruste și cad.
„Mortalitatea în cazul acestei boli este sub 3%. Ea se extinde pe față, pe corp și leziunile evoluează constant, ca niște pete roșiatice care se transformă în cruste și cad. Când se duc crustele, știm că boala dispare”, a explicat pentru Tion dr. Ovidiu Roșca de la Spitalul “Victor Babeș” Timișoara.
Pe aceeași temă:
Variola maimuței prinde o ușoară amploare în Europa. Ce simptome apar și cum se tratează
Trimite articolul
XRafila tace si nu mai zici nimic, nu vrea sa se implice, sa para ca el e in opozitie. El ar fi vrut sa zica, dar nu depinde de el, asa ca va da vina pe guvern, ca de obicei.
asa zicea si oms-ul la inceputul lui 2020, ca nu exista dovezi ca virusul s-ar transmite de la om la om, ne-ati lamurit, “autoritatilor”, ca sunteti ori incompetenti ori o faceti intentionat. sa va ia ala negru, nemernicilor
astia care au asa-zisa variola a maimutei sunt toti injectati cu pfizere?
Covrig-19 e mult sub 3%…
Iohannis a promulgat legea conform careia suveranitatea sanitara a Romaniei este data in mana OMS. OMS va decide declararea unei pandemii, carantina si mijloacele de lupta. Practic, o organizatie pe care niciun roman nu a votat-o va dicta sanitar in Romania. Se deschide astfel calea ca o tara sa fie atacata de o organizatie externa pe motiv de nesupunere – risc sanitar – la norme aberante sanitare.
Suntem la mana OMS. Daca ei vor declara pandemie de orice in Romania, vom muri de foame inchisi in case de autoritatile romane la ordinul OMS.
Trebuie sa iesim de urgenta din structura OMS condusa de un criminal dovedit marxist-lenininst etiopian. Comunismul 2.0 acum pe filiera sanitara se instaureaza in Romania.
-
Nu ai murit de foame nici pe timpul COVID (care apropo, nu s-a terminat, nu a disparut), nu o sa mori nici acuma de foame.
-
Ce mare minciuna ai spus .Cat AUR
“Variola maimuței, față de variola umană, nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat pentru transmitere.” si in acelasi timp “Transmiterea se face comunitar și este o boală contagioasă.”
ba, ori e alba ori e neagra?????
Cat de contagioasa este boala? In ce conditii este valabila mortalitatea de sub 3%?
Fara un raspuns la aceste doua intrebari, articolul este doar alarmist. Sa va dau un exemplu: daca vorbim despre un virus transmisibil precum COVID si mortalitate de “sub 3%” in conditii de tratament antiviral, ne putem astepta sa se adapteze la om si specia umana sa dispara sau sa ramana pe pamant cativa oameni care vor trai ca in epoca de piatra.