Odată cu măsurile luate pentru stoparea răspândirii coronavirusului în România, măsuri printre care se numără și închiderea unităților de învățământ, vicepremierul Raluca Turcan a prezentat trei scenarii referitoare la anul școlar:
- evaluările au loc conform calendarului inițial,
- evaluările sunt decalate
- anul școlar va fi repetat
Raluca Turcan, citată de HotNews.ro, spune că ”toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”.
Cu toate acestea, Ministrul Educației, Monica Anisie, o contrazice și spune că la ora actuală înghețarea anului școlar nu se ia în calcul.
”Ceea ce vreau să spun public este că Ministerul Educației, împreună cu partenerii sociali, sindicate, asociațiile de părinți, asociațiile de elevi și asociațiile de studenți, va realiza consultări și nu va lua nicio decizie fără aceste consultări. Trebuie să precizez faptul că nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar”, a declarat Monica Anisie, citată de HotNews.ro
Trimite articolul
XAsra ar fi cel mai mic rau. Sa dea Domnul sa trecem cu bine peste. Si mai ales vii
Numai elev in clasa a 12-a sa nu fii anul asta …
Asa si daca anul scolar va fi repetat care e problema???
Avem criza medicala, sa vedem cati trecem, cati murim. Dupa avem criza financiara, sa vedem cat de grava si de lunga va fi. Astea sunt problemele, nu anul scolar. Se repeta, se repeta si asta e. Nici nu moare nimeni, nici nu ramane mai sarac daca se repeta anul. O problema falsa, a la romanica!
-
Vezi ca totusi mai sunt si parinti care spun ca au facut deja credite la banca sa’si tzina copiii in facultate si ca au termene de plata scadente inca luna asta si ca de aceea lor nu le’ar conveni repetarea. Nu ma priveste – si stiam ca sunt datorii care se amana dupa perioada de urgentza.
Totusi:
Ministrul Monica Anisie spune ca nu anul shcolar nu va fi inghetat.
Viceprimul Raluca Turcan spune ca anul ar putea fi repetat.
Care e mai tare intre astea doua? In ce anume? Unde anume?
-
daca se repeta anul acolar, la un moment dat va trebui ca in clasa I sa intre doua generatii de copii. Si cu alea 2 generatii sa mergi pana in clasa a XII-a. Nu poti merge la infinit pe premiza ca daca repet acest an, de acum inainte copiii intra la 8 ani in clasa I.
-
Mare lucru! În ’68 au fost mii de elevi în clasa I.
-