Ministrul Educației a transmis marți, 7 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, că reluarea cursurilor în școli va avea loc după încetarea stării de urgență, iar probele scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 ar putea fi organizate în luna iulie. Programa se pare că nu va cuprinde materia din semestrul al doilea
„Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România, precum și de măsurile comunicate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță”, a declarat Monica Anisie.
Ministrul Educației a mai spus că situația școlară se va încheia cu minimum două note, la care se va adăuga nota din teză acolo unde este cazul.
În ceea ce privește admiterea la facultate, aceasta se va organiza după susținerea examenului de bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat după examenul de licență sau disertație.
”În această perioadă trebuie să ne exersăm una din cele mai importante virtuți: răbdarea.”, a mai transmis ministrul Educației.
Trimite articolul
XCopii nostri ar trebui să fie o generație mai bună decât noi … experienta asta ii invata ca nimic nu este for granted in viata 🙁 ca poti trai cu mult mai puțin in materie de inutil stuff si totusi pot fi mai împliniți !
A se strica jucăria consumerista: alt tel alta masina alt vila etc etc etc
Doamna Ministru. Este bine ca vorbiti la conditional caci înca nimeni nu poate prevedea evolutia acestei pandemii. Ceace însa ar trebui sa fie AZI o certitudine este ca toti elevii si ceva mai putin studentii (fiind mai maturi) sufera în mod cert o mare dezorientare. Aceasta va avea cu siguranta un efect negativ asupra unor eforturi intelectuale precum examenele, sau de bacalaureat sau de treapta. Dupa parerea mea, singura cale de a continua drumul scolar fara prea mari perturbari ar fi ca în loc de examene efective (asa cum intentionati) sa se introduca în mod exceptional, o promovare bazata pe media globala a anului (sau a ultimilor 2 ani). Intradevar cu acest sistem (se va aplica si în Franta, cred) se rasplateste o munca continua si nu un salt brusc calitativ. Cine nu a fost perseverent, sa zicem în ultimii 2 ani, teoretic ar putea lua un examen muncind însa fortat timp de vreo 2 saptamâni dar ar uita imediat cunostintele acumulate cu aceasta metoda. Invers, cei cu munca constanta dar întinsa pe o perioda îndelungata, vor ramâne pe mai departe perseverenti si în urmarea studiilor fara a pierde nimic din cele învatate.
Ma mir ca nimeni (parintii implicati) nu reactioneza în acest sens!
In Elvetia, la fel. Elevii trec clasele (sau examenele de treapta) pe baza mediilor notelor anuale. Doar elevii din scolile profesionale vor trebui, cândva, sà dea examenul profesional practic (sa arate ca stie sa sudeze sau sa bata la masina de scris, etc). Iata textul de azi:
“”Das Abschlusszeugnis in den Händen halten, ohne zuvor wochenlang auf die Prüfungen gelernt zu haben. Nun wird dieses Szenario für rund 75 000 Jugendliche in der Schweiz Realität. Die schulischen Prüfungen fallen aus – weder Berufskenntnisse noch Allgemeinbildung werden getestet. Stattdessen zählen die Erfahrungsnoten. Die praktischen Prüfungen sollen jedoch wann immer möglich durchgeführt werden. Das haben Vertreter von Bund, Kantonen und den Sozialpartnern am Donnerstag an einem nationalen Spitzentreffen entschieden…..””