„Începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021”, a declarat ministrul Muncii.
Budăi a precizat că va exista o majorare salarială și pentru funcționarii din cadrul ministerelor Culturii, Transporturilor şi INS.
„Este un memorandum care a fost aprobat în Guvern pentru salariile din INS şi o echilibrare a ceea ce înseamnă salariile din ministerul Culturii ş Ministerul Transporturilor”, a explicat el.
Potrivit acestuia, în urma unei analize a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toți ordonatorii de credite, în special cu ministerele. Astfel, aceste majorări salariale se vor acorda „cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite”.
Totuși, nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare.
Trimite articolul
XCrestte la bugetari cum sa nu. Puneti-mi impozit 100%. Cei din privat nu avem nevoie de bani, noi traimi din aer. Apropo cu aceasta crestere salariala vine si o crestere a calitatii muncii? Hahaa
-
tte-ai emotionat putin. stai tranqil ca se intampla peste tot. sa vezi in 2-3 ani cum o sa aiba amuricanii salariile de cateva milioane de dolari ( cum am patit si noi cu dupa 90 ) pe luna si noi 50.000-100.000 usd. creste salariul la bugetari => bani mai multi de cheltuit => cererea creste fata de oferta => preturi mai mari => privatii castiga si ei. + legat de calitatea muncii .. ma lesi? am plecat de la mecanic cu 2 probleme rezolvate si 3 noi.
Mare nesimtit! vrea sa spuna : salarii mai mari pentru unii bugetari, mai exact pentru cei care aveau, oricum, salarii mari!!!
-
Stefanica @ Daca aveau salarii asa mari asa cum crezi tu, nu te opreste nimeni sa te faci bugetar. Nu uita de IT-isti care dupa mai bine de zece ani de cand nu platesc impozit pe salariu tot se plang ca 10.000 – 15.000 lei reprezinta un venit prea mic!
-
Dar de ce nu se încadrează la privat bugetarii!?
Oricum în sectorul bugetar sunt prea mulți și nu se poate fără mita.-
Care e formula ce ne da numarul corect de bugetari? Care sunt parametrii si care coeficientii? Ca sa vezi, dupa aderarea la ue, au trebuit create structuri noi, ca de, asa trebuie in ue. Si tot ca sa vezi, toata lumea striga dupa descentralizare, pai atunci iara trebuie replicate la nivel local diverse structuri, deci mai multi bugetari. De ce sa nu privatizam noi tot? mi se pare ca a fost o idee foarte buna liberalizarea pretului la energie, hai si cu sanatatea, hai si cu invatamantul, si de ce nu, renuntam si la politie, ia fiecare sa-si angajeze paznici si bodyguarzi. Cand tot prostu are o parere ferma bazata pe nimic si crede ca face mai mult decat o ceapa degerata parerea lui… avem ce se vede.
#DivideEtImpera
#idiocracy
-
ajungem acolo incet-incet. pacat ca o sa ajunga multe MULTE orase abandonate ( precum o sa fie si TM ) iar pupulimea cu avutie o sa ajunga sclavi ( pe cryptobani,ofc ) in mega-metropole ale unor baieti care au orchestrat toata treaba asta. poti sa alegi sa fi ” dac liber ” dar sa nu te astepti la : protectie / electricitate / apa la robinet / magazine / farmacii / spitale / etc. o sa fie promo
-
-
-
Eu ma angajez la stat însă trebuie șpagă data . Asa din păcate lucrez la privat pe bani de nimic
-
Daca crezi ca a fi “timisoreanca” e vreun merit, e trist. Mai bine erai bucatareasa, medic, inginer, vatman, programatoare, cultivatoare de lavanda, ceva pentru care ai depus un efort personal. E inflatie de “timisoreni” prin comentarii, toti is nemultumiti ca nu ajunge faptul de a fi “timisorean” si a avea totul la picioare. Ei, timisorenii de alta data erau mandri cu ce realizau cu mainile si mintea lor…
-
Daca crezi ca a fi “antiVrajeala” e vreun merit, e trist. E clar ca arunci cu mai multa vrajeala decat multi de pe aici.
-
@Ion eu consider ca e un merit faptul ca mi-am format o gandire critica, pe care o folosesc, bazandu-ma pe argumente, dupa ce ma informez, dupa ce aflu mai multe puncte de vedere, inteleg interesele partilor, sistemul lor de valori, recunosc erorile formale si informale de logica, neintentionate sau interesate sau emotionale.
Tie fiindu-ti atat de clar ca eu arunc cu vrajeli, sigur poti veni macar cu 2 argumente si nu doar cu atac la persoana. Pe principiul “mata are cratima”, toti ghertoii is destepti nefiind complet prosti Intelegi? simpaticule 🤪
-
-
De prin 2018 încoace am avut vreo 5 prieteni care s-au angajat în diferite instituții. Au dat examen, nu șpagă. Examen cu 2 sau 3 probe. Au fost singuri pe loc la examen, chiar mai erau și posturi libere la care nu s-a înscris nimeni. Numai că s-au pus pe învățat la vârste de 40-50 ani.
Dar e mai simplu sa zici că trebuie șpagă decât să deschizi cartea să înveți!
-
-
iti scrie un it-ist care o terminat la poli calculatoare, sa vezi ce fain ii cand castigi ca programator 2500 de lei
-
-
Dacă un bugetar are salariu mai mare că tine înseamnă că nici cu matura nu știi să dai.
Am prieten muncitor în construcții și are salariu in mana 6000 de lei. Eu și cu prietenii cu studii superioare, in domeniul IT, farmaceutic, construcții, producție avem salarii de la 9000 de lei in sus.
La bugetari din câte știu eu cele mai mari salarii sunt la cjt, undeva la 7000 de lei, la primărie vreo 5000 de lei, la ISU, garda de mediu, protectia consumatorului vreo 3-4000.
Dacă mie patronu mi-ar da acuma 4-5000 de lei m-aș duce la serviciu numa să îmi beau cafeluța pe la prânz și cam atât!
de aia deci au mărit taxele si impozitele pt privați. pas cu pas totul se leagă
Pentru analfabetii functional care lucreaza la privat: sa incerce sa citeasca mai mult decat titluri:
“o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021”
-
Tot creștere salarială rămâne. Că mai târziu, tot asta-i! Să crăpi, bugetare!
-
in conditiile in care..ex. era mentionat ca salariul trebuie sa ajunga la 10 in 2022..si s-a ajuns..sa spunem la 8..
diferenta este de 2..si se creste doar cu o PATRIME!..
ce majorare!..la nivel Individual..dar la nivel National..si mai ales..cand aud cei care nu sunt BUGETARI..
Imediat le sare TANDARA! -
Ura asta impotriva bugetarilor ii tine pe angajatii la privat in saracie. In loc sa numere caprele patronului, ei se uita la capra numai piele si os a bugetarului, care dupa parerea unora, trebuie sa ramana la salariul din 2018 pentru totdeauna. Continuati, sigur asta e calea, bugetarul sarac va face salariul mare la privat. Pentru ca nu e asa, bugetarul nu consuma, nu produce, e inutil, iar aia care au mult mai multi bugetari in tarile civilizate, is niste fraieri.
Si fii atent, poate sa-ti treaca prin cap ca nu sunt bugetar dar inteleg cum functioneaza un stat prosper? Nu poate, ura e cea mai buna, continuati, continuati.-
divide et impera
-
-
-
Iar comparati mere cu plebeii din sectorul bugetar. Cate alte beneficii ai ca bugetar vs privat? Care e diferenta de program intre buget si privat? Cine te trage de urechi daca nu-ti termini treaba ca bugetar? Nimeni, ca nu te poate da afara.
Sunt 2 variante, muncesti pe bani multi (privat de cele mai multe ori), sau freci menta ca bugetarul pe bani ok.
Si din pacate maririle vor fi mici la cei cu salarii mici, si foarte mari, la cei cu salarii foarte mari.
N-am nici o problema cu majorarea salariilor pentru cine merita. Dar nu la cei din poza. -
@vecinul cu mama,
din legea aia pe care privatii nu stiu sa o citeasca:
Indemnizațiile lunare ale președinților și vicepreședinților consiliilor județene și primarilor și viceprimarilor unităților administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25%
aualeu, si-au dat sefii 25% in plus. lasa vrajeala cu mamaica-ta, nu mai fa sa para ca nu-i chiar asa rau.
PNL+PSD fura de peste tot si cand raman fara bani, mai baga niste taxe.
-
Esti un trist fara capra si fara bun simt elementar. Parca taxele locale le-a crescut usereul? cum arata Timisoara nu mai zic.
Parca usere pesede penele etece au fost alesi?
“Succesuri” tie!
-
eu investesc in industria funiei. voi?
Asta înseamnă “fidelizarea alegătorilor”!
Prezenta unor dezechilibre intre lucrătorii la stat și cei din mediul privat, nu va rămâne fără urmări.
Evident, eventualul faliment al statului, va fi pus pe socoteala celor din privat.
Grecia a avut totuși șansa ca economia mondiala și în special cea europeana, erau în parametri funcționali, ceea ce nu se poate spune despre ele în acest moment, moment în care astăzi sunt confruntate cu provocări greu dacă nu chiar imposibil de gestionat.
-
Grecia a avüt “sansa” ca niste politicieni corüpti sa faca “biznis” cü niste corüpatori din … geermaaaniiaaa. Care germania a adüs-o apoi la sapa ce lemn, impreüna cü frrraaanta, ütilizand forta minünatei Troika Eüropene total pe langa tratatül üe; aü obligat-o sa vanda tot, portüri, aeroportüri, insüle etc. Dar cand ai in frünte pe ün Mitsotakis plin de discürsüri cü valori eüropene dar care n-are nici o jena sa faca interceptari ilegale asüpra opozantilor politici si jürnalistilor incomozi, sa privatizeze tot ce a mai ramas, sa schimbe legea astfel incat ün angajat sa poata fi concediat fara preaviz si fara motiv(procesül ala cü siemens e inca le rol, de 15 ani) …
Democractie, nü glüma. Aü alegeri libere grecii astia? No bün atünci, aü ce aü ales.La noi? EADS? Microsoft? Omv? etc? Nü? No bün atünci, cred ca se impüne si la noi aüsteritatea de la greci, ce daca s-a dovedit ca nü e o solütie, noi pütem reüsi, deoarece noi in sfarsit avem legea offshore(m.iedragnnniiaa) si am devenit independenti energetic 🤣
#idiocracy
Cel putin 25% din cancerul bugetar ar trebui extirpat.Altfel nu vad nici un viitor pentru privatii mici care nu lucreaza la negru si in general din pdv al taxelor si impozitelor ce vor urma.
-
25? :)) eu zic lejer 50%
Acum am aflat de ce au mărit taxele la privati acu’ vreo doua saptamani…sa le fie bine!
Nu zic: unii merita, majoritatea mai putin…macar daca ar fi cat de cat relaxati când interactionezi cu ei…
Trei caricaturi ai politicii romanesti.
Eu și cu cunoscuții mei din privat am avut măriri salariale în ultimii 2 ani. In general undeva in jurul a 20-30%. Știu care au avut și cu 50%. De patroni nu mai vorbesc că s-au îmbogățit și mai și în ultimii ani cu pandemia.
Fratele meu și unul dintre cei mai buni prieteni lucrează în instituții diferite ale statului. Ultima mărire au avut-o prin anul 2018 și aia vreo 300 lei. Tot povestesc cum nivelul de munca le-a crescut, le-au plecat colegi și acuma sunt mai puțini decât acum 3 ani. Mă uit la ei și îi văd că nu mai au nici un chef de munca, sunt supărați, dezamăgiți, demoralizați toată ziua. Acum câțiva ani mai puneau deoparte un 1000 de lei pe lună în casă din 2 salarii. Acum nici nu le ajung banii de la o luna la alta. Prietenul meu anul asta nici nu merge la mare că efectiv nu are bani de concediu. Ce performanta să ceri de la acești angajați???
Știu exemple concrete de oameni din același domeniu care lucrează la privat și la stat. Salariile sunt undeva la de 2 până la 3 ori mai mari la privat.
In Germania e exact invers, la stat salariile sunt de 2-3 ori mai mari.
Dacă vrem un polițist să își facă treabă, să fie un erou, să nu ia șpagă și avem pretenția să facă asta pe 3-4000 lei pe lună…..visam. Dacă aveau salariu de 15.000 de lei de exemplu credeți că cei de la înmatriculări care au fost arestați mai luau mită 20 de lei??? Că atât era mită dovedită!
-
Mai există și cei care nu au văzut mai mult de 10-15% cumulat în ultimii 3 ani. Tot în zona “privată”.
-
Doamne , Dumnezeule, sunt socata de aberatiile pe care le proferezi.Dar asa, inginereste, te intreb:daca e roz bonbon la privat , ce ii opreste pe acei oropsiti bugetari sa faca switch-ul spre privat? Like, instant. Sau oare nu se pricep decat la plimbat hartii?
-
Pai n-ai fost atenta, tocmai asta a zis, ca fac “switchul”, is tot mai putini. Ultimul va stinge lumina. Si asa, tot inginereste, in afara sa zici cuiva ca n-are dreptate, te mai bazezi pe ceva? Mai ai etichete din astea cu “aberatii”? Halal de ea “inginerie”, nu poti sa combati din 7 idei macar vreo 3, te indignezi ca o “ingineritza”. Colegii tai ce parere au de “ingineria” ta? Cred ca au ei ceva motive la ce ai scris (“inginereste”). Doare? Lasa ca trece, daca rezisti, inveti ceva, daca nu, am zis si eu niste aberatii. si sunt si prost si nesimtit. sau ceva.
-
ciudat este ca si pensionarii cu pensii peste 2000 lei sunt impozitati. dar ei nu primesc majorari ci doar promisiuni. cs deh, bugetarii astia performeaza de mai mai vazut asa ceva.
Si in domeniul privat se plateste bine daca esti angajat pe studii superioare …am prieten in domeniul IT ia 10k in mana , acuma care sunteti cu liceul si lucrati la banda in fabrica mai mergeti in saracie cine e de vina ca nu ati invatat
-
Nü-i chiar chiar asa, problema e ca angajatül nici nü-si exercita dreptürile. Cate sindicate sünt? Dar in geerrmaàniiiiaaa? fraaantaaa? Ce a facüt absolventül de scoala medie cand boc a facüt praf codül müncii?
De ce in alte tari lücratorül la banda traieste relativ linistit din cat castiga? Cat despre angajatii la “patron”-ül cü x5 saü q7 doüa amante si 6 angajati, pai sa-si püna si ei problema, cüm naiba patronül se imbogateste si ei saracesc, ca sigür nü-i din caüza bügetarilor. Si scoli inalte, vezi tü, nü toti pleaca cü aceleasi sanse, costa sa ajüngi la scolile alea, mai trebüie si indrümare, si liniste acasa, costa si sa te intretii in scolile alea, viata “e complexa si are mülte aspecte”. Dar da, se compara mere cü lere: la stat, cam are lümea stüdii süperioare, asadar, nü poti compara salariül cü ala de la lücrül la banda. O alternativa insa e sa fii ün bün meserias, sa lasi naibii banda daca toti il püpa pe sefüt cand il vad desi il ürasc din rinichi si prefera sa dea vina pe bügetari. -
Eu lucrez in IT si am salariu mare insa nesimtirea ta mi-a atras atentia si nu am putut sa tac.
Ca tot ne consideram noi astia din IT asa destepti, ia zi-mi si mie: daca esti asa destept de ce nu esti in stare sa iti repari singur instalatia sanitara in casa, sa iti faci un dulap, sa iti renovezi singur apartamentul, sa iti montezi singur o draperie? De ce bunica – mama masii – ai mereu nevoie de un prost fara studii superioare numit generic meserias ca sa te scoata din rahat cand iti refuleaza buda?
Eu am incercat toate astea – unele imi ies altele nu. Dar am toata stima pentru meseriasi, Uite: unul cu 10 clase mi-a reparat centrala electrica, mi-a instalat tevile si filtrele. Altul cu 12 mi-a reparat masina. Am platit si am zis si sarut-mana ca asa m-a educat mama.
toti au dreptul la fericire nu doar “educatii” cu studii superioare adica dresatii sistemului.-
daca am fost la facultate, nu am licenta, dar am salar mai mare ca tine, ma incadrez la dresatii sistemului? :))
Nu conteaza scoala, conteaza calitatea serviciilor depuse. Pot sa ai 3 clase, daca faci o munca extraordinara, poti sa ceri cati bani vrei, ca vei primi.
Daca esti un mojic care nu stie sa-si tina scula in mana si se plangi ca esti sarac, meriti batut.
-
Daca nu ai licenta dar ai fost la facultate, te incadrezi la useristi. Merge si fara sa fi fost la facultate, daca scrii in cv ca ai fost, e ok.
Salar-atule, ce stii tu cine merita batut, stiam eu ca useristii is violenti dar credeam ca-s mai pe justitie, pe progresism. Sau oi fi un salar-at de aur? Si aia-s tot pe-acolo, niste useristi cu studii medii.
-
-
it-ist rara avis. 👍
-