Conform autorităților, vor fi verificate firme specializate în construcții și servicii conexe, HORECA, întreținerea și repararea autovehiculelor, transport, gardă și protecție, înfrumusețare și întreținere corporală, alimentație publică, comerț, servicii de curățenie ș.a.
Vizate sunt societățile care plătesc salarii subdeclarate față de media pe ramură, cele care au un procent semnificativ de angajați cu salariul minim pe economie, au o cifră de afaceri mare, dar un profit declarat foarte mic.
Controale se vor face și la societățile care beneficiază de împrumuturi substanțiale de la asociați fără venituri justificative pentru creditări sau care prezintă disproporții între informațiile declarate privind tranzacțiile realizate și cele declarate de partenerii de afaceri.
Potrivit ANAF, analizată va fi munca „la negru”, fără forme legale, cât și cazurile de muncă în care nivelul real de salarizare este subdeclarat sau declarat parțial.
De asemenea, nu vor fi scăpate din vizorul fiscului și al Inspecției Muncii nici livrările nedeclarate sau achizițiile de bunuri și servicii care afectează TVA și impozitul pe profit, care pot cauza fraude fiscale. O mare parte din sumele obținute din aceste fraude sunt utilizate pentru finanțarea muncii prestate fără forme legale, subdeclarată sau declarată parțial.
Controalele comune ale IM și DGAF-ANAF se vor derula pe întreaga perioadă a PNRR. Astfel, prin plata contribuțiilor aferente și reducerea decalajului fiscal la contribuțiile sociale obligatorii și la impozitul pe salarii, respectiv declararea muncii în rândul categoriilor de plătitori, angajatul va avea acces la sistemele de asigurare socială și la instrumente de protecție socială.
Vă reamintim că ANAF și Inspecția Muncii au făcut un protocol de colaborare pentru un plan de acțiune comun. Conform șefei ANAF Mirela Călugăreanu, controalele vor începe în cea de-a doua parte a lunii martie.
„Avem într-o fază avansată avizarea și semnarea acestui plan comun de acțiuni care va deveni operațional în partea a doua a lunii martie. Contribuabilii trebuie să se aștepte la verificări tematice din această perspectivă”, a precizat șefa ANAF.
Trimite articolul
XERA SI CAZUL FIRMELE DE PAZA FAC EVAZIUNE DE MILIARDE IN TIMP CE PATRONII SUNT MILIOANRI IN EURO.
TOATA ROMÂNIA STIE DE ANI DE ZILE NU SE INTIMPLA NIMIC.
LA FIRMELE DE PPAZA E EVAZIUNE 99 %
Prosteala toată lumea știe că se muncește pe nașpa și nimeni nu face nimic…praf în ochii…
Se baga PSD-ul peste voi,! Nu cotizarati destul? Si PNL-ul , hop si el. Catzu ce mai face? Ca nu se mai aude nici miau de la el.
De aia pleca si blonda aia de Dancileasa, ca nu mai capata nimica de la PSD. Sacul e gol, Banii nici n-au timp sa se aseje in sac ca ii aspira guvernul, adica PSD SI PNL.
Adevarul este ca se triseaza ce sa poate si cat se poate. Dupa lozinca: cine nu fura e prost si e singur de vina!
Prosteala de 2 bani !!!! În România se lucrează la negru și se fac aiureli de……30 de ani !!!! Se mai arunca câte o minciună pentru fraieri să se vadă că muncesc și ei și tot așa rămâne!!!!! România……💩💩