Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, ancheta în care Compania Naţională Loteria Română şi trei persoane juridice sunt urmărite penal pentru desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie de activităţi în domeniul jocurilor de noroc se află într-o fază incipientă, dar procurorii urmează să audieze toţi foştii şefi ai companiei din 2004 şi până în prezent.
Joi a fost audiat directorul Direcţiei Juridice din cadrul Companiei Naţionale Loteria Română. Sursele citate au mai spus că, în următoarea perioadă, vor fi audiaţi actuali şi foşti angajaţi din direcţiile CNLR, precum şi foşti şi actuali funcţionari din Ministerul de Finanţe.
Din documentele anchetatorilor reiese că derularea frauduloasă a jocurilor de tip slot-machine a fost posibilă deoarece structurile de specialitate de la nivelul Companiei Naţionale Loteria Română şi Ministerului de Finanţe nu au oprit acest fenomen, deşi existau direcţii de specialitate care să verifice corecta licenţiere şi autorizare a activităţii jocurilor de noroc de tip slot-machine, au mai precizat sursele citate de Mediafax.
Până în prezent, anchetatorii au pus sub sechestru 6.263 de aparate de tip slot-machine ale CNLR, acestea fiind adunate din toată ţara şi duse într-un depozit.
Sursele citate au mai spus că, dacă ar fi fost lăsate în funcţiune, aceste aparate ar fi produs bani ce intrau în conturile puse sub sechestru de către anchetatori ale persoanelor juridice cercetate.
Contractul Loteriei cu cele trei firme care au dat aparatele slot-machine, clasificat iniţial ca “secret de serviciu”, a adus, în cinci ani de activitate ilegală, beneficii de aproape 600 de milioane de lei, din care comisionul CNLR era mult mai mic decât cotele societăţilor, potrivit acelorași surse judiciare.
Compania Naţională Loteria Română este lider pe această piaţă, cu peste 1.109 de spaţii în care sunt amplasate aparate electronice de tip slot-machine.
Citiți principiile noastre de moderare aici!