Un caz similar s-a înregistrat în urmă cu trei zile la Galați, unde un elev de 13 ani a fost înjunghiat de un coleg de 14 ani în pauza dintre ore.
De asemenea, în urmă cu două zile, polițiștii au intervenit într-o școală din Arad după ce un elev a fost găsit cu un cuțit de mici dimensiuni asupra lui.
Poliția Română a transmis, sâmbătă, că acționează permanent, la nivel național, pentru creşterea gradului de siguranţă în şcoli, inclusiv pentru reducerea violenței fizice și psihologice (bullying), cu implicarea celorlalte instituții ale statului, cu competențe în domeniu.
„Prioritatea Poliției Române în domeniul prevenirii criminalității este prevenirea infracțiunilor contra persoanei, cu accent pe prevenirea victimizării categoriilor vulnerabile, în special minori. În luna septembrie 2022, de la începutul anului școlar 2022-2023, au fost sesizate 373 de infracțiuni (294 în mediul urban și 79 în mediul rural), dintre care 340 săvârșite în incinta unităților de învățământ și 33 în zona adiacentă acestora”, transmite Poliția Română.
Conform datelor prezentate de instituție, dintre infracțiunile sesizate, cele mai multe au fost 232 de lovire sau alte violențe (180 în mediul urban și 52 în mediul rural), dintre care 209 în incinta unităților de învățământ și 23 în zona adiacentă acestora, 43 de infracțiuni de furt (37 în mediul urban și 6 în mediul rural), dintre care 39 în incinta unităților de învățământ și 4 în zona adiacentă acestora și 20 de infracțiuni de port sau folosire de obiecte periculoase (18 în mediul urban și 2 în mediul rural), toate în incinta unităților de învățământ.
Alte 29 de infracțiuni constatate, în luna septembrie 2022, au fost 23 de purtare abuzivă (22 în incinta unităților de învățământ și una în zona adiacentă), două de neglijență în serviciu (ambele în incinta unităților de învățământ), una de abuz în serviciu și trei alte infracțiuni, toate în incinta unităților de învățământ.
„În ceea ce privește victimele infracțiunilor sesizate, din totalul de 330 de persoane, 290 au fost elevi, 14 cadre didactice și patru aparținători ai elevilor, iar ca posibili autori ai infracțiunilor, din totalul de 321, 285 au fost elevi, cinci cadre didactice și 21 de aparținători.
De asemenea, în luna septembrie, polițiștii au intervenit la 94 de apeluri la primite prin 112, dintre care 83 au fost confirmate (68 în mediul urban și 26 în mediul urban), 82 în incinta unităților de învățământ și 12 în zona adiacentă acestora și au aplicat 179 de sancțiuni contravenționale, 42 dintre acestea pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, a mai transmis Poliția Română.
Tot în luna septembrie, pentru creşterea gradului de siguranţă şcolară, la nivel național, polițiștii au organizat 2.633 de acțiuni, dintre care 410 pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, 306 pe linia absenteismului și abandonului școlar și 1.917 în domeniul rutier.
La orele de curs, zeci de mii de elevi din România au discutat cu oamenii legii despre prevenirea delicvenței juvenile, a infracțiunilor comise cu violență, respectarea regimului rutier, bullying și cyberbullying, prevenirea consumului de droguri și a traficului de persoane.
„În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat 1.084 de elevi în situații de risc, dintre care 771 absenteism, 38 abandon școlar, 132 de bănuiți de infracțiuni și 143 de victime ale infracțiunilor. 561 de elevi aflați în situații de risc au fost consiliați. Polițiștii au intervenit în cazul producerii a 319 evenimente, fiind sesizate 25 de cazuri de bullying, în 11 dintre acestea efectuându-se cercetări pentru săvârșirea unor infracțiuni”, a mai transmis Poliția Română.
Trimite articolul
Xcauzele? cauzele… cauzele! de ce societatea in ansamblu devine violenta? merge s-o tii “linistita” doar cu fortele de ordine? prea complicat, mai bine ne “distram”. sau ne lasam distrasa atentia. politicienii is de vina! bine, si societatea, dar doar aia care voteaza gresit(adica voteaza cu ailalti, nu cei care aleg din motive gresite) Modelul competitiv e bun! cine ramane in urma, #ghinion!
#idiocracy
Ba sa nu mai faca Politia nimic.Ca tare indignati ati fost toti de actiunea celor din Jilava.Toti ati fost ofuscati nevoie mare de ,,tupeul,, politistilor de a controla cativa mici viitori delicventi.
-
CORECT , asa da sa stea dracului acasa cu parintii, daca sunt vagabonzi de mici. Ce vad acasa aia fac si la scoala.Ar trebuii perchezitionati de politie la intrarea in scoala ca la aeroport. nesimtiti.
Mereu după
organele previn nimic ca deobicei
-
Totusi, nu e bine nici sa te joci cu ele.