Potrivit AGERPRES, ministrul a fost întrebat dacă la nivelul Ministerului Finanțelor s-a ajuns la un consens pentru finanţare în privinţa „listei medicamentelor compensate”.
„E vorba de medicamentele inovative. Ieri am avut discuţii împreună cu domnul ministru, cu preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Inovative. Vreau să vă anunţ că, în acest moment, din costurile statului român, costurile sunt 80% pentru medicamente inovative şi 20% pentru medicamentele generice. Medicamentele generice acoperă 80% dintre pacienţi, medicamentele inovative acoperă 20% dintre pacienţi. Nu ştiu de blocări, ce ştiu este că tot ce propune Ministerul Sănătăţii se aprobă”, a declarat Marcel Ciolacu.
El a adăugat că a discutat despre perspectiva producerii anumitor medicamente în ţară.
„Am vorbit punctual de Antibiotice Iaşi, fiindcă acolo şi statul poate să intervină cu sume şi pentru cercetare, dar, mai ales, pentru zona de producţie. Am vorbit de anumite medicamente care au apărut foarte recent. Din câte ştiu eu, preşedintele Asociaţiei Europene a Producătorilor de Medicamente acolo o să vină cu o propunere, astfel încât să fie cât mai eficient cheltuiţi banii”, a declarat Ciolacu.
Prim-ministrul a participat marţi, la Palatul Victoria, la prezentarea a trei caravane medicale, în cadrul evenimentului de lansare a serviciilor medicale mobile pentru mediul rural, organizat de Salvaţi Copiii România în parteneriat cu Guvernul.
Trimite articolul
XDa? In occident nimeni nu a auzit de așa ceva.
Pana una alta să aducă în farmacii medicamentele uzuale care mereu lipsesc. Sunt oameni cu boli serioase, care trebuie să alerge de nebuni la 15 farmacii până să găsească ce au nevoie. Iarăși guvernul pune căruța înaintea boilor… deh, vin alegerile…
Pai nah trebuie testate si pe oameni nu ? Inainte de a se folosi in tratamente