Şeful ANSVSA spune că românii pot cumpăra liniştiţi orice fel de carne din magazine, pieţe şi supermarketuri, dar îi sfătuieşte să ceară şi bonul fiscal la achiziţie.
„Toată marfa din magazine este controlată sanitar-veterinar și îi sfătuiesc pe clienți să cumpere numai din centre, piețe și să ceară bonul fiscal. Garantăm că tot ce este în galantare este bun de consum”, a declarat Vladimir Mănăstireanu, preşedintele ANSVSA.
„Vreau să cred că nu mai există marfă de la Avicola Călăraşi în supermarketuri şi că acestea le-au retras de la vânzare. În ţară sunt verificate şi magazinele mai mici. Este un volum imens de lucru, avem sute de oameni care merg la mii de unităţi. Încercăm să scoatem din magazine tot de la acea unitate până reuşim să infirmăm sau confirmăm informaţiile, în urma anlizelor. Rezultatele analizelor le vom avea marţi sau miercuri”, a mai spus acesta.
Inspectorii sanitar-veterinari au început controalele la mai mult de o lună după ce cantităţi însemnate de carne de pui cu probleme ar fi fost refuzate de lanţul de magazine Selgros. Între timp, acest comerciant a retras de la vânzare peste 36 de tone de carne de pui provenită de la Avicola Călăraşi.
Potrivit procurorilor, Selgros ar fi trimis carnea neconformă la abatorul din Călăraşi când a văzut urmele de şoareci, iar acolo ar fi fost reambalată şi distribuită magazinelor mici din ţară. Cei de la Selgros neagă însă că ar fi returnat loturile de carne producătorului şi susţin că au distrus produsele infestate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!