Proprietarii sau deținătorii de terenuri sunt obligați să facă lucrări de distrugere a ambroziei, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităților publice locale.
În cazul în care, în termen de 15 zile de la transmiterea avertismentului, autoritățile locale constată că lucrările nu au fost îndeplinite, ele pot interveni pe terenurile infestate pentru a le curăța. În toate cazurile în care proprietarul nu permite accesul pe teren, primarul va solicita autorizarea instanței judecătorești. Toate costurile pentru lucrările de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei vor fi suportate de către proprietarul sau deținătorul terenului.
Mai mult, la cererea proprietarului sau deținătorului terenului, autoritățile locale pot face aceste lucrări în măsura în care dispun de mijloacele necesare efectuării acestora, sau îl vor informa pe acesta că nu pot da curs solicitării și că obligația subzistă rămâne în vigoare.
Trimite articolul
XVa imaginati ce cantitati uriase de erbicide cancerigene urmeza sa afecteze utilizatorii si mediul?
O motocoasa poate face minuni, nu trebuie neaparat erbicid.
io zic ca merita un concediu la cat a lucrat
#🤪
Iarăși de porc! Trebuie sa se duca primăria in instanta! Pai trece vara! Poate chiar 2 veri până iese sentința! Și după proprietarul o contesta și mai trec 2 veri și ambrozia tot acolo rămâne!
Legea trebuia clara că primăria are voie sa taie garduri și să intre!
Și cum vine aia că la cererea proprietarului primăria are dreptul să facă, dar doar daca poate! Iarăși toate primăriile vor plânge că nu pot!
Sper ca a dat acest memo la APIA si UE care obliga fermierii sa lase terenurile neatinse dupa recoltare si parloage*(5%)