Evenimentul de lansare va avea loc online, marți, 18 octombrie, între orele 18:30 – 20:00. Programul a fost realizat în cadrul proiectului european „Solidari într-o nouă economie socială, justă și performantă” pentru a veni în sprijinul tuturor educatorilor, învățătorilor şi profesorilor din România, atât cu metode moderne de predare, care să aibă succes la generațiile actuale de elevi, cât și de formare personală a cadrelor didactice.
În cadrul evenimentului de lansare, participanții vor afla cum se pot înscrie gratuit și cum pot începe învățarea alături de formatorii prezenți. În plus, aceștia vor putea discuta cu dl. Marius Cătălin Mocanu, inspectorul și purtătorul de cuvânt al „ISJ Vrancea”, despre modificările de anul acesta și particularitățile structurii anului școlar.
Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate vor fi variate: de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice. Întregul program este în format eLearning, iar la final participanții primesc un certificat care atestă parcurgerea lui.
Formatorii programului sunt profesori din fiecare ciclu de învățământ cu rezultate remarcabile:
- Andrada Sorca – președinte și membru fondator al Asociației „Inițiativă în Educație” (inEdu), profesor Merito, facilitator SuperTeach;
- Daniela Doru – facilitator comunicare nonviolentă, mindfulness coach certificat pentru adolescenți, facilitator World Peace Game;
- Tatiana Cauni – face parte din „Corpul Experților și al Mentorilor din Educație”, organizează „Cafenelele Merito” Maramureș, Webinarele Merito pentru profesori. A fost desemnată profesor Merito în 2019;
- Cătălin Șipoș – inginer cu o experiență de peste 15 ani în domeniul IT și membru fondator al inEdu;
- Alina – Ioana Iga – fondatorul podcastului „Cufărul cu povești”, coordonator proiect „Aventura prin lectură”;
- Adriana Bălaj – vicepreședinte al inEdu în cadrul căreia coordonează un club de lectură pentru profesori și pasionați de educație;
- Bianca Boroș – face parte din grupul de lucru creat de Ministerul Educației care a realizat programa pentru disciplina opțională „Start în aventura cunoașterii Universului”;
- Florina Grecu – profesor pentru învățământul liceal de limba și literatura română la Colegiul Național Bănățean din Timișoara.
- Moderatorii evenimentului sunt Cristian Dițoiu și Sorina Conea, inițiatorii „Învăț și Zâmbesc”.
„Ne vom bucura să cât mai mulți dascăli dornici să descopere cum pot aduce o nouă energie în sala de clasa, generației de nativi digitali”, transmite Andrada Sorca.
Evenimentul este gratuit și se va desfășura online pe canalele de Facebook și YouTube ale organizatorilor. Înscrierea se face AICI.
Trimite articolul
XO inițiativă lăudabilă!
Niste smecheri tefelisti au gasit cum sa ia bani europeni, prin metoda barna.
“Ia uitați ce belșug se întrevede :-)”
Gratuit, ai? parca si la vaccinuri s-a zis tot asa, gratuit. Cate milioane costa doar distrugerea dozelor nefolosite? Pai mai astia “de dreapta”, nu voi sunteti cu “There ain’t no such thing as a free lunch”? Banii europeni nu sunt gratis, costa mult, foarte mult, daca ne gandim cat profit se extrage neimpozitat din Ro.(ue recunoaste asta, de aia e initiativa aia cu impozitul minim global pentru multinationale)
Nu cumva sa se respecte legea aia si sa se dea 6% din pib pentru invatamant! Dupa ce privatizam si invatamantul, dup- aia da, ii dam si cei 6%. De dreapta: de la stat(cei multi platitori de taxe si impozite) catre privat(cativa smecheri)
#idiocracy
Pare a fi interesant! Abia aștept!
Doresc sa ma inscriu
Aștept informații!
Doresc sa ma inscriu
Bună ziua!Doresc să mă înscriu!