Institutul Naţional de Statistică (INS) ar fi trebui să înceapă pe 31 mai 2022 etapa de colectare a datelor de recensământ pe teren, pentru persoanele care nu s-au autorecenzat. Conform INS, aproape jumătate din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat.
Probleme ar fi fost în județe precum Călărași, Giurgiu sau Ilfov, unde tabletele au ajuns de abia marți, iar în alte județe dispozitivele vor fi sincronizate cu sistemul STS abia vineri.
Etapa de recenzare pe teren urma să se desfășoare din 31 mai și până pe 17 iulie, însă a fost amânată cu câteva zile și ar urma să înceapă pe 3 iunie.
Colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.
UPDATE. Actualizări de sistem în aplicație. Fără probleme la transferul tabletelor sau sincronizarea aplicației cu STS
INS precizează că aplicația utilizată pentru recensământ este în curs de actualizare și nu există probleme la transferul tabletelor sau sincronizarea aplicației cu STS.
„În aplicația utilizată la Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) se fac actualizări de sistem cu ultimele date colectate în perioada de prelungire a autorecenzării online, pentru ca recenzarea în teren să se desfășoare în cele mai bune condiții. Aplicația nu necesită nicio sincronizare cu sisteme informatice dezvoltate de Serviciul de Telecomunicații Speciale.
STS a pus la dispoziția INS toate tabletele necesare desfășurării recensământului și le-a distribuit către structurile județene de statistică din toată țară încă din luna februarie. În toate județele, tabletele au fost deja folosite în locațiile de autorecenzare asistată (ARA), urmând ca începând cu data de 3 iunie să fie utilizate și de către recenzorii care vor merge pe teren”, transmite INS.
În plus, în perioada 31 mai-2 iunie recenzorii fac recunoaștere pe sectoare, un proces firesc în etapa de recenzare conform autorităților.
„Aceste etape reprezintă un curs firesc al procesului de recensământ, prin trecerea de la autorecenzare online și asistată la recenzarea în teren”, mai precizează aceștia.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XCum o sa știe aplicația sts cine nu s-a autorecenzat din moment ce recensământul este anonim?
-
Înainte de a fi anonimizat formularul este validat în sistem cnp pentru a se ști persoanele care s-au autorecenzat
Toate datele ajung in serverele STS, inclusiv de la autorecenzare.
Nu e nimic anonim.
Problema e ca se solicita foarte multe informatii ce nu au legatura recensamantul, iar formularul de recenzare nu poate fi validat daca nu raspunzi la tot
-
Tu vrei sa iei 10 la examen fara sa raspunzi corect la toate intrebarile? Anonim nu inseamna colectarea lor, ci utilizarea lor decat in acest scop! Tu de la Timisoara nu stii ce a raspuns altul de la Constanta, spre exemplu, dar pe baza raspunsurilor, se vor retine si utiliza in scopul recensamantului doar seriile de date care nu sunt personale pentru a calcula ce ii intereseaza: cati suntem, cati suntem per fiecare localitate in parte, cati avem studii in anumit domeniu si cati lucram pe domeniul respectiv, cati nu au un loc de munca si/sau ce ii mai intereseaza pe ei. Nu vor spune ca x cu cnp y si adresa z e specializat in s si lucreaza in domeniul l pe postul p. Daca vor, datele personale le vor utiliza dupa ce vor corela seturile de date si le vor compara cu ce apare in baza de date a AJOFM, CNPP, ITM si te vor cauta sa dai declaratii daca ai mintit in formular!
-
esti naiv si papagal.
-
-
De acord cu “Problema” si deci am belit’o, atunci. Asa cum am mai zis, in final mi’a zis ca nu raspunsesem la 5 intrebari. Nu ca nu voisem, a fost deci omitere prin fluxul ala informational al platformei. Multumesc frumos, deci!
La ce ajuta informatiile din recensamant?
Daca era sectoristul Raposatului ,nu mai era nevoie pentru ca se stia si cati cartofi ai in plasa din debara!