Pesta porcină schimbă regulile după care românii își pot crește porcii în gospodării, pentru consumul propriu. Conform ordonanței de urgență, oamenii nu vor mai putea da porcilor resturi alimentare, iar oamenii trebuie să-și dezinfecteze încălțămintea, la intrarea în adăposturi. Altfel, proprietarii riscă amenzi de până la 8.000 de lei, dacă nu iau măsuri de biosecuritate și nu respectă restricțiile impuse de autorități.
„Sunt câteva reguli de baza pe care le respectă toți crescătorii de porci din UE și nu trebuie să existe excepții, cu atât mai mult cu cât de 4 ani suntem afectați de această boală cumplită care a dus la o scădere a capacității fermelor românești de a pune carne de porc pe mesele românilor de la 70% la 30%.
Dacă nu punem niște reguli foarte clare pentru toți crescătorii de porci vom ajunge să importăm toată carnea de porc.
Să își înregistreze animalele în baza națională de date. Nu se comercializează porci fără să fie individualizați, fără să aibă o crotalie. Trebuie să știm de unde pleacă un porc și unde ajunge.
Mulți comercianți au făcut ravagii, au cumpărat porci extrem de ieftin din focare de pestă și i-au vândut în alte zone astfel răspândind boala”, a spus Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România, citat de digi24.ro.
Trimite articolul
XOh, da? Si cum puii mei verificati voi cu ce sunt hraniti porcii? Lege stupida, de dragul de a promulga legi.
Porcii astia sunt crescuti intr-o mizerie de nedescris si apoi ne miram ca se inbolnavesc, mai vrea cineva carne de porc crescuta in conditiile astea ?
Corect…..la DAF este bine sau la NORA ? Acum nah dacă le convine meniul de aici. Dacă nu încercăm în centru la Curtea Berarilor sau Casa cu flori. Mah ești nebun? De la anul pun pariu ca ne obliga sa ii luam cu noi în concediu. Eeee nah asta era marea problema nu faptul ca mancam carne din import cu termen de valabilitate depășit care a stat câțiva ani în congelatoare.
Crescatorii comerciali si fermele de profil sunt una, persoanele fizice care cresc pt uz propriu ar trebui sa fie alta! Sigur, pe langa al lor mai cresc cativa pt familia extinsa sau vanzare, insa era vorba de acea crestere tip vechi, inceata, ce duce la alt gust…
Pentru ca unii exploateaza ce inseamna sa cresti in gospodaria individuala cateva animale in plus, altora le e lene sa aplice corect de la caz la caz niste avertismente si sanctiuni… dau cu tavalugul peste inca o treaba. Si ca sa inchida gura oricui, le da peste bot cu discursul cu pesta porcina… Ceva e facatura aici, sunt mutate notiuni dintr-o grupa in alta, diferite. Nu mai e voie sa hranesti porcul in gospodarie cum se facea traditional, pentru ca comerciantii (deci deja o categorie diferita, cei care cresc pentru vanzare, nu au gospodarie cu de roate si vand incidental si carne de porc, da?) au cumparat aiurea si au afectat cresterea porcilor in ferme (inca o categorie diferita, da?). Deoarece nu putem sa deosebim aceste 3 categorii si sa tinem sub control chestii biosanitar veterinare… ne razbunam pe crescatorii individuali – cei mai usor de atacat, care nu au sindicat, reprezentanti etc. Se observa un tipar absolut demn de dispret – cum NU isi fac de fapt treaba temeinic si cu rabdare, inteligent si bazat pe analiza de la caz la caz diversi inspectori sanitari, veterinari, etc, probabil tot o gaşcă de incompetenti cu ifose, cocotati pe viata in posturi, de unde au painra si cutitul. Rusine sa le fie!
Voi comanda meniul zilei pentru porc, si resturile le mănânc eu.
Si ce vor manca bietii parlamentari?
Cum sar zice : ce porcarie 😁!
Bai redusilor voi ati auzit despre cum a aparut boala vacii nebune si ce efecte are asupra omului care consuma carnea de vaca hranita cu faina de oase provenita de la alte vaci? La fel se intampal si cu porcul hranit cu resturi alimentare care contin carne de porc. Mai treceti pe la scoala inca o data, nu stati toata ziua pe antena3 triktok si facebok, ca va tampesc mai tare decat sunteti in prezent.
-
Am auzit, omule, stai linistit, doar ca nu facusem legatura intre supravietuitori afectati si materiale absolut alandala de prin legislatie, mass media sau… comentarii 🙂
Le da numai grătare!!
S-a rezolvat! I-am cazat la hotel la pensiune completa. In cateva minute vin si masagistii. Ma gandeam sa le aduc suplimentar si un Bordeaux vintage, cica fragezeste shunka.