Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și Autorității pentru Reforma Feroviară să ofere explicații pentru studenții care se află în situația în care nu au gară în localitatea de domiciliu.
În aceeași situație de incertitudine se află și studenții străini și studenții români de pretutindeni care, în cele mai multe cazuri, au domiciliul în străinătate. ANOSR mai menționează situațiile în care ruta cea mai accesibilă pentru studenți nu se încadrează între localitatea centrului universitar și localitatea de domiciliu, dar și studenții care trebuie să călătorească cu mai mulți operatori feroviari.
ANOSR cere și operatorilor de transport feroviar să reimplementeze cât mai rapid posibilitatea studenților de a achiziționa bilete online, momentan fiind posibilă doar achiziționarea fizică.
„Având în vedere solicitarea înaintată de ANOSR în vederea organizării unei întâlniri cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și ai Autorității pentru Reformă Feroviară, vă invităm să lăsați în comentarii la postările de pe rețelele noastre sociale (Facebook și Instagram) sau să transmiteți prin mesaje pe pagini și alte situații întâmpinate pentru a le putea centraliza și prezenta în cadrul posibilelor întâlniri.
ANOSR continuă demersurile pentru a recăpăta dreptul legitim al studenților de a beneficia de tarif redus cu 90% pentru toate rutele feroviare, precum și de gratuitate pentru studenții cu unul sau ambii părinți decedați, precum și studenții proveniți din centre de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal, motiv pentru care reamintim faptul că am lansat în spațiul public o petiție prin care solicităm Guvernului României să elimine modificările propuse, care a ajuns la peste 46.000 semnături”, transmit reprezentanții ANOSR.
Vă amintim că una dintre măsurile ordonanței-trenuleț este ca studenții să beneficieze de reducerea de 90% la transportul feroviar doar pe ruta dintre localitatea de domiciliu și localitatea în care se află universitatea. De acum înainte, pe lângă legitimația de student, trebuie prezentat și actul de identitate în momentul cumpărării biletului de tren.
Trimite articolul
Xdaca nu ai gara in localitate probabil scoala nu e pentru tine daca asta chiar e o problema. ce motz au unii care vor sa traiasca in munti pentru taxe mici si in acelasi timp se asteapta ca statul sa le dea de toate pe gratis. hai mai mars
De unde pina unde “dreptul legitim”?
Sa fie clar, nu este un DREPT, este o facilitate pe care statul o ofera daca are posibilitatea. Inclusiv acelor studenti care drept multam dupa studii isi cauta loc de munca in strainatate.
Maine poimaine o sa spuna ca e dreptul legitim sa primeasca diploma din moment ce sau incscris la facultate.
Putin bun simt nu ar strica.