Ingrediente reţetă:
SIROP: 1 cană miere albine; 1 cană apă;
2 căni zahăr; cardamon; 1/2 lămâie
în care s-au înfipt 3 cuişoare;
UMPLUTURĂ: 1 cana nuci; 1 cana alune (fistic); 2
linguri zahar; 1/2 lingurita scortisoara;
complexitate: redusă)
1. Se amestecă toate ingredientele şi se
mărunţesc în blender
2. Într-o tavă unsă cu ulei se pun
straturi de câte 4 foi de plăcintă,
unse între ele cu unt topit. În total se
vor aşeza 16 foi de plăcintă.
3. După primele 4 foi se toarnă 1/3 din
amestecul nuci, se acoperă cu 4 foi de
plăcinte unse, iar nuci, iar foi, iar nuci şi
ultimele 4 foi unse cu unt.
4. Se taie prajitură în romburi sau
triunghiuri. Se coace 18 – 20 minute la foc potrivit.Se
scoate din cuptor şi se toarnă tot siropul.
Se lasă la rece peste noapte.
Poftă bună!
Reţeta Baclava propusă de alessia
antonia
Discută mai multe despre această
reţetă pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!