Ingrediente reţetă:
250 gr biscuiţi sfărâmaţi; 100 gr unt; 200 gr cremă de brânză (fără sare); 395 ml lapte condensat îndulcit; 200 ml smântână dulce pentru frişcă; un plic zahăr vanilat; o lingură zeamă de lămâie; o fiolă esenţă de lămâie Dr Oetker (asta e de la mine ); 10 gr gelatină granule; 200 gr fructe de pădure (eu am avut congelate); 200 gr zahăr; un plic Tort Gelee Dr Oetker.
Mod de preparare (timp estimat: 2 h, complexitate: medie)
1. Se macină biscuiţii, se topeşte untul, se amestecă împreună
2. Se tapetează pe fund, ca un blat, cu amestecul de mai sus un vas de tort cu fundul detaşabil
3. Se bat cu mixerul frişcă, laptele condensat şi crema de brânză împreună cu aromele şi zeama de lămâie. Compoziţia o să fie mai moale, nu-i bai
4. Se dizolvă cele 10 gr gelatină granule în 60 ml apă fierbinte şi se încorporează în amestecul de mai sus
5. Se pune compoziţia de frişcă peste blatul de biscuiţi şi se dă la rece
6. După ce s-a întărit compoziţia de frişcă (la mine s-a întâmplat într-o oră jumăte, în reţetă spune 3 ore), se procedează la facutul jeleului de fructe de pădure
7. Se amestecă zahărul cu fructele de pădure pe foc, până se topeşte zahărul
8. Când s-a topit, se scurge siropul format şi se amestecă cu plicul de Tort Gellee, şi se pune pe foc încă 30 de secunde, apoi se amestecă cu fructele la loc
9. Se toarnă cu grijă, de la distanţă mică, peste compoziţia de frişcă astfel încât să o acopere uniform şi nici să nu ’spargă’ frişca
10. Se mai dă rece pentru 2 ore.
Poftă bună!
Reţeta Prajitura rece cu fructe de padure a fost propusă de Bunny
Discută mai multe despre această reţeta pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!