La ora 4, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel încât ora devine 3, iar noaptea va fi mai lungă.
Această schimbare ar putea fi însă una dintre ultimele, întrucât există discuții la nivel european privind eliminarea schimbării sezoniere a orei. Parlamentul European a votat încă din 2019 pentru eliminarea acestei măsuri, dar implementarea deciziei a fost amânată, potrivit digi24.ro.
Deși mulți oameni consideră că ora suplimentară de somn aduce beneficii, specialiștii atrag atenția că această modificare poate afecta organismul, ducând la somnolență, probleme de concentrare sau oboseală pe parcursul zilei. Medicii recomandă o pregătire treptată a organismului înainte de schimbarea orei pentru a minimiza efectele negative.
Schimbarea orei, introdusă pentru prima dată în România în 1917, a fost concepută inițial ca o măsură de economisire a resurselor de energie. De-a lungul timpului, multe țări au renunțat la această practică, însă în România, schimbarea orei continuă să fie aplicată, în conformitate cu normele Uniunii Europene.
Trimite articolul
XCum sa fie o ora suplimentara de somn cand te pui sa dormi cu o ora mai tarziu?
Cand au facut politicienii ceva benefic pentru oameni?
Tari stirile astea cu ar putea fi. Si acu 10 ani a fost la fel.
-
Tari și comentariile voastre cum vă strică ora de iarnă sau vară tot ritmul mai rău ca un zbor peste 8 fusuri orare, deși nu aveți vreo problemă să postați chestii politice la diverse ore din zi și din noapte. Tot la fel și acum 10 ani. 😀
De sute de ani schimbam ora. Nu mai putem schimba ora și în continuare, mai sutele de ani ce vor urma?
-
Nu de “sute” ci aproximativ de o singură sută.