Comparând cifrele între primele patru luni din 2019 și omoloagele din 2023 se observă o creștere de 6,59%. Mai exact, între ianuarie și aprilie 2019 aeroporturile din România au avut 6.521.230 de pasageri, în timp ce în perioada similară din 2023 au fost 6.951.204.
Discuțiile de la Sovata
Datorită cifrelor de mai sus, întâlnirea directorilor de aeroport cu reprezentanții autorităților a fost una desfășurată într-o notă pozitivă. La masa discuțiilor au mai, pe lângă reprezentanții Senatului, ai MAI și ai AACR, și preşedinţi de consilii judeţene, specialiști din industria aeronautică din străinătate, dar și reprezentanți ai companiilor aeriene și ai altor companii care își desfășoară activitatea în domeniul aviației civile.
„În anul 2023 traficul aerian în România va fi peste nivelul celui înregistrat în anul 2019 – ne așteptăm să depășim 25 de milioane de pasageri. Ținând cont de estimările făcute pentru anul 2040, când ne așteptăm ca aeroporturile din România să fie tranzitate de aproape 50 de milioane de pasageri, avem nevoie de o strategie coerentă de dezvoltare a aeroporturilor. Conferința Anuală organizată de Asociația Aeroporturilor din România este cel mai bun prilej pentru ca profesioniștii din aviația civilă română să se întâlnească și să dezbată aceste subiecte, împreună cu autoritățile și cu reprezentanții companiilor aeriene”, a spus David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România
Pe de altă parte, Peter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, a dorit să salute organizarea evenimentului în județul Mureș, unul care de asemenea are un aeroport regional nu demult modernizat.
“Ne bucură și onorează faptul că județul Mureș a găzduit întâlnirea reprezentanților de marcă ai industriei aeronautice civile române, aceasta fiind și o dovadă a aprecierii eforturilor noastre de dezvoltare a Aeroportului Transilvania. Consolidarea aeroportului regional, care în ultima perioadă a trecut printr-o serie de schimbări pentru a atinge nivelul așteptărilor secolului 21, este extrem de importantă, cu scopul de a facilita transportul locuitorilor din regiune și pentru dezvoltarea turismului zonal”, a spus și acesta.
Trimite articolul
Xpfuuuuu, o crestere de 6-7% inseamna mai mult decat dublu, vizual, in mintea idiotului cu diploma care a scos graficul ala
a fost si dl cionca sau dl seculici de la arad sa ne spuna cat de grozav e judetul lor si cat de inapti sunt cei care ii saboteaza pe ei sa nu aibe zboruri de pe aroportul arad ?