Programul campaniei de împăduriri de primăvară prevede regenerarea a 10.244 hectare fond forestier de stat. 7.127 hectare vor fi regenerate pe cale naturală, iar 3.117 prin regenerare artificială, adică lucrări de împăduriri. Cei de la Romsilva mai spun că vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.391 de hectare și de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 179 de hectare.
„În campania de împăduriri de primăvară, cele mai multe suprafețe regenerate natural vor fi cele administrate de direcțiile silvice Suceava, cu 819 hectare, Bacău, cu 741 hectare, și Neamț, cu 453 hectare. Și la lucrările de împăduriri, Direcția Silvică Suceava va regenera artificial cele mai mari suprafețe, 915 hectare, urmată de direcțiile silvice Mureș, cu 258 hectare, Neamț, cu 217 hectare, și Maramureș, care va împăduri 208 hectare.
Programul de regenerare a pădurilor de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva din anul 2022, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, prevede lucrări de regenerare pe 14.057 hectare, din care 9.354 hectare prin regenerări naturale și 4.703 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind un alocat un buget total de 220,4 milioane lei”, transmit reprezentanții Romsilva.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării. Asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Tot Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.
Trimite articolul
XVrajealaaaaaaa
mai vedem un material Recorder peste un an despre plantatia asta
Ne-au arătat cei de la Recorder ce de-a puieți s-au plantat până acum. Cu siguranță și aceștia se vor “planta” în aceeași manieră.
Plantați repede pentru că mafia lemnului acuși nu mai are ce tăia.
Am mai auzit asta. Ori planteaza si se usuca ori nici macar nu planteaza. O tara cat o padure documentar cine nu l-a vazut.
de ce doar regenerari ale unor paduri existente si nu plantarea de noi paduri in zonele unde acestea lipsesc cu desavarsire???..sau in zonele cu alunecari de teren sau eroziuni