Proiectul spune că la începutului anului universitar, studenții trebuie să anunțe în scris universitatea la care sunt înscriși pentru a beneficia de subvenția pentru chirie. Trebuie atașată și o copie a contractului de închiriere, cu dovada de înregistrare de la Direcția de Taxe și Impozite Locale.
Pe lângă subvențiile pentru chirie, în proiectul de metodologie mai apar alte noutăți. Vor beneficia de subvenții studenții din categorii speciale, cum ar fi cei cu dizabilități, cei din familii monoparentale, orfanii, studenții care provin din centrele de plasament și copiii personalului didactic.
Vor exista subvenții și pentru mesele studenților în cantinele universităților.
O altă prevedere este că toate fondurile care rămân nefolosite în cadrul unui an universitar, vor urma să fie folosite anul următor.
Studenții care beneficiază de subvenții pentru cazare și masă trebuie să facă parte din una dintre următoarele categorii:
- studenții înscriși la o formă de învățământ cu frecvență, pe locuri finanțate de la bugetul de stat, în ciclurile licență, master și doctorat
- studenții români la buget care sunt copiii personalului didactic în activitate sau care s-a pensionat
- studenții români la buget care provin din familii monoparentale sau care au unul sau ambii părinți decedați
- studenții români la buget care provin din centrele de plasament
- studenții străini, bursieri ai statului român
- studenții cu dizabilități
Trimite articolul
XDe unde vor avea bani pentru asa ceva ?
Din imprumuturi ?
Din impozitarea muncii celor care lucreaza la privat ?
Romania = tara in care munca se impoziteaza cu aproape 50%, iar guvernul pds o prezinta ca fiind o masura economica benefica.