„Ediția Technovation de anul acesta vine cu noi oportunități și își deschide porțile pentru toate elevele cu vârste între 8 și 18 ani, care doresc să învețe sau să își perfecționeze cunoștințele IT și abilitățile de leadership. Ele pot crea, sub îndrumarea mentorilor și cu ajutorul materialelor puse la dispoziție: o aplicație de mobil sau un prototip de inteligență artificială”, spun cei de la Adfaber, organizatorii.
Participantele nu trebuie să cunoască programare înainte de a se înscrie. Vor avea pus la dispoziție un plan complet pentru crearea proiectului și vor fi îndrumate de oameni cu experiență în tehnologie. Aplicațiile de mobil sau programele cu inteligență artificială trebuie să fie despre una din temele: sărăcie, mediul înconjurător, pace, egalitate, educație, sănătate.
Programul Technovation are trei divizii pentru participante:
- divizia pentru începătoare pentru fete între 8 și 12 ani,
- divizia junioare pentru fete între 13 și 15 ani,
- divizia senioare pentru fete între 16 și 18 ani.
Mai multe detalii, AICI.
„Pentru competiția Technovation vor identifica problemele reale în comunitatea din care fac parte și vor dezvolta o soluție cu ajutorul tehnologiei. Fetele vor lucra în echipă, alături de prietenele lor sau de alte eleve din țară care sunt în căutarea unei echipe și vor fi susținute de un mentor. Cele care au mai puțin de 12 ani pot avea un părinte ca mentor. Împreună vor căuta idei, soluții și vor crea proiectul cu care vor să transforme lumea și să câștige competiția Technovation”, mai amintesc organizatorii.
Trimite articolul
XPersonal, vad discriminatoare aceasta initiativa. Induce din start ideea ca fetele si femeile au lipsuri cand vin vorba de domeniul asta. Lasand la o parte latura biologica, genul asta de evenimente doar te face sa te gandesti, ca femeie: ba, eu chiar am un handicapat fata de barbati, de am nevoie de asemenea evenimente, promovare si ajutor? E ca si cum i-ai tot spune cuiva ca nu e prost. Apai el atunci incepe sa se intrebe daca nu cumva chiar este.
-
fix la asta ma gandeam si eu.. mi se pare ca de fapt tocmai aia incearca sa induca: sa te faca sa te simti handicapata in comparatie cu barbatii.. ma intreb cine sunt cei de la adfaber – poate doar niste progresisti?? ca mama de baiat as vrea sa stiu de ce el nu primeste aceeasi sansa sa deprinda aceste capabilitati, sau astia considera ca femeile sunt niste proaste si handicapate si doar ele au nevoie sa beneficieze de aceasta sansa, baietii fiindu-le superiori.
-
Oare v-a treecut prin varful mintii vreodata, la un moment dat cucoanelor, ca initiative de genul asta sunt menite pentru a populariza IT-ul(domeniu majoritar populat de barbati si in Romania ca peste tot) si stiintele reale intre fete, poate gasesc domeniul asta atragator si il vad ca o perspectiva de viitor job si nu doar calea batuta de mamele lor pana atunci.
Diversitatea si gender equality sunt benefice oriunde nu doar in IT deoarece e trist sa lucrezi intr-un loc unde sunt 90% barbati sau 90% femei.
Mai iesiti si voi de pe facebook, tiktok, mai lasati kanald si mai cititi cate o carte ceva, va mai largeste perspectiva asta ingusta de care dati dovada.-
Adica ele nu s-ar putea gandi singure sa incerce in domeniul asta? Trebuie sa le impingem de la spate?
mai si jignesti femeile care au comentat mai sus. Ideea e ca pe multe femei nu le ajuta capatana in zona logicii. Nu atat cat pe barbati. Pe multe, nu pe toate. Alea pe care le ajuta reprezinta cele zece procente despre care aminteai.
-
-
Editia Technovation Boys cand a fost?
De ce trebuie sa facem astfel de discriminari incepand cu copii?
Porcariile astea trebuie sa inceteze suntem toti egali si tuturor ar trebui sa li se acorde aceeasi sansa.
IT si leadership la copii de clasa 1-4 care abia au invatat tabla inmultirii? Chiar si la cei de clasa XII incearca sa le explici de sunt normalizate datele folosite la training-ul unei retele neurale.
Oare asta inseamna discriminare? BINEINTELES CA ESTE DISCRIMINARE! In momentul cand spui unui copil ca nu poate sa participe la o activitate pentru ca nu are sexul potrivit este discriminare. Haideti sa nu incercam sa combatem discriminarea prin mai multa discriminare. O abordare complet gresita.