Potrivit HotNews.ro, administratorul judiciar al Societății Complexul Energetic Hunedoara SA, Expert Insolvență SPRL, a transmis că centrala termoelectrică Mintia va fi scoasă la vânzare prin licitație publică.
Prețul total de pornire al licitației care va avea loc în data de 15 iulie 2022 este de 91,23 milioane euro plus TVA. Dacă centrala nu va fi vândută în 15 iulie, procedura va fi reluată în 29 iulie și apoi în 12 august.
Ministerul Energiei a impus anumite condiții cumpărătorului, precum realizarea unei noi capacități energetice de 800Mwh în bandă pe gaz metan și energie regenerabilă până la finele anului 2026. Pentru respectarea condițiilor impuse, caietul de sarcini prevede o serie de sancțiuni, până la desființarea vânzării și plata de daune-interese.
Prin aceste măsuri vor putea fi puse în aplicare demersurile necesare astfel încât să se stopeze poluarea cu dioxizi de sulf, oxizi de azot și pulberi și Termocentrala Mintia să se adapteze la noile standarde europene prin care se urmărește trecerea de la producția de energie electrică pe bază de cărbune la cea din surse regenerabile.
Termocentrala Mintia este compusă din terenuri (3.297.807 mp) și construcții, precum și bunurile mobile și echipamentele aferente.
Centrala termoelectrică Mintia este situată în sud-vestul Transilvaniei, pe malul râului Mureș, la 9 km distanță de Deva, județul Hunedoara. Are o putere instalată de 1285 MW în 5 grupuri energetice de 210 MW fiecare și un grup de 235 MW, alimentate cu cazane de abur de 660 t/h, 13,72 MPa, 550 °C, fiecare bloc constituind o unitate independentă.
Trimite articolul
XVrajeala cu licitatia,praful si pulberea se vor alege de ea.Au socotelile facute “baietii destepti cu ajutorul politicienilor” cati bani vor face din vanzarea fierului prin dezafectare. De ochii lumii se face aceasta licitatie,vom trai si vom vedea…
Asa va ajunge si Coltermul….
Pus la vanzare, cumparatori : kanci, si va fi abia pe 12 August vanduta cu catuiva bani marunti si fara pretentii sa faca ceva cu gaz sau sa se poata rezilia contractul, ca vezi doamne ce pierdere e pentru tara.
Adevarul este ca aceste centrale pe carbune sunt cu tehnologie invechita, de pe timpul cand Ceasca si KLenutza se plimbau , aplaudati, prin tara . Si acuma nu mai trebuie la nimeni. Se merge in directia centrale pe gaz, ori centrale pe arderea deseurilor, ori pe energie geo-termala. Dar in Romania nu s-a data inca startul la gandirea logica, la idei inovatoare, la noile tipuri de centrale.
Stiu ca in München Sud centrala pe carbune a fost desfiintata, cea noua este parte pe gaz, parte pe energie geo-termala. Nu se polueaza si jumatate de oras este conectat la termoficarea deservita de acesta centrala. Nu s-au asteptat indicatii prezioase din partea vre-unui presedinte sau sef de land, s-a studiat ce este mai convenabil si se face.
Asa ca nu va mai lamentati cea ce este , cum o fi, ce studii sa facem ci suflöecati-va manecile si faceti inlocuirea. Ca astea pe carbune au zilele numarate.
-
Un pic despre “‘noile standarde europene prin care se urmărește trecerea de la producția de energie electrică pe bază de cărbune la cea din surse regenerabile”
In germania, prin 2020 se deschidea o NOUA centrala pe carbune, Termocentrala Datteln-4, aparţinând grupului de utilităţi Uniper, la acel moment prevazuta a functiona pana prin 2038 dupa cum zicea madam Merkel.
In Polonia, anul acesta, o NOUA centrala pe Carbune (dupa ce in 2017 a mai deschis una de peste 1000MW)
“Unitatea de 910 MW este cea mai modernă centrală de acest gen din Polonia şi va fi fundamentul sistemului energetic polonez pentru mulţi ani de acum înainte“, a declarat CEO-ul Pawel Szczeszek -
Si-au suflecat manecile atât de tare încât din 2012 nu au reușit să pună o cărămidă la incineratorul de deșeuri al Colterm.
nea Timmermans cu privire la carbune: „Lucrurile s-au schimbat. Nu există tabuuri în această situație. Istoria a luat o altă turnură săptămâna trecută și trebuie să ne adaptăm la această schimbare istorică”.
Sistemul energetic trebuie pus la pamint ordin de sus
-
GSP Power era interesata de preluare, lucru declarat chiar de Comanescu. Pai cine a introdus in pnrr vrajeala cu hixdrogenul verde? Fain asa sa-ti faci singur proiectul si sa-l introduci in penerere. A transpirat informatia, Popescu s-a agitat ce s-a agitat, a trebuit sa scoata proiectul din penerere, dar ca un profesionist ce este in domeniu (benzinar si shef la energie, nici un conflict de interese, doamne feri ptiu) , are grija sa fie bine sa nu fie rau. de dreapta, elegant frumos. cat de cat.
-
Asadar, nicidecum pus la pamant, ci eficientizat. Unde eficienta se refera la jexcmanirea cetateanului, cum altfel. Verde.
Romanii urmeaza sa populeze din nou pesterile cu asa conducatori. L.Orban, Citu si V.Popescu au aruncat Romania in intuneric.
-
las’ ca nici penerereu lu Ghinea nu-i mai breaz, in special cum a reusit sa nu ia nici un cent pentru agricultura, pe laanga proiextele cu dedicatie introduse de cei ce le-au facut pentru ei insisi (de dreapta modern, prin moi insine) si pe langa consultanta prevazuta inspre sifonare. si sa nu-i uitam pe skiorii jucatori de golf.