Admiră Casa Poporului
Cea mai mare clădire parlamentară din lume se află la București. Fie că o vezi ca pe un testament al megalomaniei lui Nicolae Ceaușescu, sau ca o dovadă a talentului ingineresc al românilor, Casa Poporului nu trebuie ratată. Tururile care durează aproximativ o oră vă vor duce prin doar câteva din cele aproximativ 1.000 de încăperi ale clădirii, toate decorate cu marmură, lemn și aur.
Descoperă farmecul micului Paris
Cea mai cunoscută poreclă a Capitalei este ”micul Paris” și pe bună dreptate. Această denumire a devenit cunoscută în perioada interbelică, când palatele Art Nouveau și arhitectura superbă erau similare cu cele din capitala franceză. Dar, după mai multe decade de comunism și un puternic cutremur în 1977, majoritatea clădirilor istorice au fost distruse. Totuși câteva frânturi din acea perioadă încă mai pot fi observate pe străduțele centrului vechi. Grădinile Cișmigiu din inima Bucureștiului sunt adevărate oaze verzi realizate în jurul lacului cu același nume, mărginit de arbori bătrâni și bănci, perfecte pentru câteva momente de liniște. În partea nordică a orașului, bulevarde largi precum Șoseaua Kiseleff se unesc într-un alt punct important al orașului – Arcul de Triumf, un alt omagiu al Parisului.
Redescoperă gastronomia tradițională
Odată ajunși în București, evitați restaurantele cu specific străin în favoarea celor cu specific românesc. Deși mâncarea autentică nu o veți găsi tocmai pe străzile aglomerate ale Capitalei, metropola se mândrește cu o serie de restaurante care încearcă să ofere meniuri cât mai apropiate de cele pe care le savuram în copilărie.
Învață ceva nou despre istoria noastră
Dacă tot vorbeam de mâncarea tradițională, atunci nu trebuie să ratezi ocazia de a explora Muzeul Țăranului Român, unde poți admira aproximativ 100.000 de obiecte din lemn, ceramică, port popular, țesături pentru interior și multe altele. La intrarea în fiecare încăpere sunt mesaje amuzante. Nu rata nici colecția de icoane și alte piese de artă religioasă din toate regiunile României.
Inspiră-te din fascinația străinilor pentru Vlad Țepeș
Unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale României este Vlad Țepeș, care în ultimul secol a atras în România milioane de turiști din întreaga lume, fascinați de povestea lui Dracula. Deși probabil cunoști deja romanul lui Bram Stoker, dar și adevărata istorie a lui Vlad Țepeș, asta nu înseamnă că nu poți să redescoperi toate legendele care înconjoară acest personaj atât de fascinant pentru străini. Pentru asta nu trebuie decât să vizitezi mica mănăstire din mijlocul lacului Snagov, la 30 de kilometri nord de București. În afara faptului că Mănăstirea Snagov este un important monument istoric și de artă feudală, este și locul unde se presupune că a fost înmormântat Vlad Țepeș, deși nenumărați istorici au infirmat această poveste. Chiar dacă nu este adevărat, peisajele din jurul mănăstirii sunt motiv suficient pentru această excursie.
Descoperă arta modernă a Capitalei
În ultimii ani arta modernă a transformat complet viața culturală a orașului, iar nenumăratele galerii de artă din București sunt mărturie pentru acest fenomen. Așa că acordă-ți câteva ore pentru a vizita câteva dintre aceste galerii și descoperă stilurile fascinante ale artiștilor contemporani.
Găsește-ți grădina favorită
În timpul verii, majoritatea cafenelelor și librăriilor bucureștene au și o mică terasă transformată într-o oază verde, perfectă pentru turiștii dornici de un refugiu liniștit. Încearcă să descoperi cât mai multe dintre aceste locuri și nu vei regreta.
Vizitează bisericile vechi ale orașului
Adevărata frumusețe a arhitecturii ecleziastice nu se regăsește în catedralele imense din București, ci în micile biserici și capele ascunse printre clădirile moderne. Majoritatea ridicate în secolul al XVII-lea și al VIII-lea, ele se mândresc cu decorații bizantine și grecești, fiind adevărate bijuterii arhitectonice. Biserica Stavropoleos din centrul vechi este un exemplu excelent, cu picturi murale intricate și uși superb decorate. Alte biserici pe care nu ar trebui să le ratezi sunt Biserica Sfinților Apostoli Pentru și Pavel, Mănăstirea Antim și Biserica Doamnei.
Dansează până în zori în centrul vechi
Bucureștiul se laudă și cu o viață de noapte extrem de energică. Așa că sacrifică o noapte de somn pentru a petrece până dimineața în barurile și cluburile din centrul vechi. Începe aventura pe strada Smârdan sau Strada Covaci și nu te opri până nu răsare soarele.
Reperează urmele Revoluției
Bucureștiul, la fel ca alte orașe importante din România, încă mai păstrează urmele Revoluției. Acordă câteva momente pentru a vedea Piața Revoluției, cu Memorialul Renașterii, ridicat în onoarea celor care au murit în acele zile din 1989, dar și balconul de unde Ceaușescu și-a susținut ultimul discurs.
Citiți principiile noastre de moderare aici!