Potrivit Ministerului Sănătății, în România au mai fost depistate trei cazuri de variola maimuței. Este vorba despre trei bărbaţi, doi dintre ei cu vârsta de 38 de ani şi unul de 32 de ani, din Bucureşti şi din judeţul Timiş.
Starea lor de sănătate este bună şi se află în izolare, doi pacienţi fiind la domiciliu şi unul în spital.
Până în prezent, în România au fost diagnosticate 14 persoane cu variola maimuţei. Nu au existat decese.
Inițial identificată la maimuțe, această boală virală se răspândește de obicei prin contact direct cu un animal/om infectat, fiind întâlnită în general în Africa Centrală și de Vest. Există două tipuri de virus variolei maimuței, cel din Africa de Vest și cel bazinul Congo (Africa Centrală). Deși tipul vest-african al virusului variolei maimuței duce uneori la boli grave la unele persoane, boala este de obicei auto-limitată.
La ora actuală, specialiștii spun că boala nu prezintă riscuri majore în România, situația fiind sub control. Exemple de erupții cutanate și cum pot fi recunoscute, AICI.
Vineri, 1 iulie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut apel la „acțiuni urgente” care să stopeze sau limiteze răspândirea variolei maimuței în Europa.
Pe aceeași temă:
Variola maimuței: exemple de erupții cutanate și cum se recunosc
OMS: Europa trebuie să ia măsuri pentru stoparea variolei maimuței
Trimite articolul
Xcati din maimutarii astia sunt injectati cu sucul arn? macar daca nu erau, ziceati, sa ne inchideti noua, “conspirationistilor”, gurile.