“Balconul a fost construit de către firma care a avut în concesiune cetatea, fără nici un fel de autorizaţie de construcţie, pe un mal de pământ, turnând acolo câţiva metri cubi de betoane. Marţi seară, balconul a luat-o la vale împreună cu malul de pământ, ajungând în aleea de acces. Pericolul a fost foarte mare, pentru că turiştii ieşeau pe acest balcon pentru că oferea o privelişte asupra întregii zone“, a declarat, pentru NewsIn, primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea.
Acesta a precizat că va cere închiderea cetăţii pentru o perioadă nedeterminată, până când comisiile abilitate ale Ministerului Culturii vor da un verdict asupra situaţiei acestui monument.
Primăria Râşnov a anulat, în 2008, contractul de concesiune cu firma „Drumuri Publicitare“ SA, după ce a constatat că firma a executat în interiorul cetăţii foarte multe lucrări neautorizate, provocând distrugeri iremediabile ale monumentului. În primăvara acestui an, o comisie a Ministerului Culturii a evaluat lucrările efectuate în Cetate, edilii Râşnovului asteptând să fie dat publicităţii raportul final al acestei comisii. Se pare că în conţinutul raportului sunt menţionate toate distrugerile provocate de lucrările ilegale efectuate de administratorii firmei concesionare, lucrările ilegale fiind prezentate, la începutul verii, şi ministrului Culturii, Theodor Paleologu, care a vizitat cetatea.
Primarul Adrian Veştea va organiza, miercuri la prânz, o conferinţă de presă în care va prezenta mai multe amănunte ale incidentului, precum şi măsurile adoptate de conducerea Primăriei.
Sursa: Newsin
Citiți principiile noastre de moderare aici!