Ziua Învăţătorului este sărbătorită, în fiecare an, pe 5 iunie.
Ziua liberă care se acordă nu trebuie recuperată.
Aceeași sursă menționează că acordarea zilei libere este o premieră la nivel național, după marea grevă a profesorilor, conform noului contract colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ, prin care s-a încheiat greva generală din Educație și care a intrat în vigoare pe 6 iulie 2023.
Au mai rămas patru săptămâni de școală până la vacanța de vară. Elevii de clasa a XII-a termină anul școlar pe 7 iunie, cei de clasa a VIII-a pe 14 iunie și elevii din învățământul tehnologic și profesional pe 28 iunie.
Trimite articolul
XSuper tare! Ziua Invatatorului se sarbatoreste prin inchiderea scolilor… Poate ca se puteau organiza niste activitati interesante…dar asta presupune efort si implicare. Oricum se stie ca scoala este locul de munca al profesorului …adica de unde isi ia salariul
Cool! Daca le vin idei similare si altora? Poate de ziua medicului si a farmacistului…sau a pompierului si a politistului…
Doamane fereste, de ziua energeticianului, a vanzatorului din supermarket, a soferului de autobuz si a vatmanului…
Sper ca nu exista si ziua Auquatim ca atunci situatia devine chiar imputita…
-
dap, sunt domenii in care trebuie asigurata permanenta la un anumit nivel. invatamantul nu e unul dintre ele.
cat au stat elevii acasa in plandemie? cat dureaza vacantele? no, inseamna ca o zi chiar nu e o problema reala si problema e la haterii care au gramezi de pretentii doar de la altii. dar te poti face profesor si beneficiezi si tu de o zi libera, nu e bun argumentul asta? sau poate te faci elev ca sa ai o zi libera si ai si sansa sa-ti completezi lacunele educationale.
Primesc zi libera si parintii copiilor mici care nu pot ramane singuri acasa? Sau aspectul asta nu-i intereseaza pe acesti functionari plicitisiti din cea mai anacronica institutie. Pentru cei foarte putini adevarati invatatori si profesori – RESPECT!