Astfel, prin legea promulgată, se instituie ziua de 11 iunie ca „Ziua Victoriei Revoluţiei de la 1848 şi a Democraţiei Româneşti”.
Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile neguvernamentale pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestei zile.
Municipiile Bucureşti, Blaj şi Craiova se declară oraşe-martir ale Revoluţiei de la 1848, în semn de cinstire a eroismului manifestat şi a memoriei martirilor căzuţi în lupta pentru victoria Revoluţiei de la 1848 şi a democraţiei româneşti.
Trimite articolul
XAsta ar trebui sarbatorita cu zile libere! Iarna avem destule sarbatori.
Nu aveati deja destule libere inclusiv din Calendarul ortodox?
-
iar esti in plus, inlocuitorule de hartie igienica ce esti
-
Vorbesti doar despre tine insuti, vorbesti doar cu tine insuti, te prind.
-
Buna ziua Tion, articolul trebuia ilustrat cu o pictura de la 1848 nu cu o fotografie a monumentelor celor decedati in `89 alta revolutie dar un secol si ceva mai tarziu!
Revolutia de la 1848 a fost o constructie masonica pe care excrescenta sa presul romanilor nu putea sa o rateze asa ca el fiind un mason de grad 33 a trebuit sa o marcheze cum cred ei ca se cuvine. DEci legea asta este sincer vorbind o aberatie din start sau cum zic ei un simbol numai ca tot simbol este si Crucea de care acesti diavoli se tem.
Revolutia de la 1848 nu are nimic in comun cu democratia fiind doar un transfer al puterii din mainile boierimii in mainile burghezilor.
‘Romanesti’ in 1848….
-
Etnie, George, etnie. Emancipare, alea alea, inceputul ideii de natiune. Germania cam cum era pe vremea aia? Dar Italia? etc etc. Se vrea un fel de 15 Martie. Candva au aparut statele nationale pe care acum majoritatea le iau “de-a gata” si ca si cum ar fi existat dintotdeauna. Si cu asta basta, nu fi chitibusar.
-
Omul are dreptate.
-