Campaniile de informare vizează 3 localităţi de pe raza comunei Săcălaz: Beregsău Mare, Beregsău Mic şi Săcălaz şi se vor derula după cum urmează: în Săcălaz, str. Liliacului nr.14, la sediul Centrului de Incubare a Afacerilor, Coordonare, Calificare şi Perfecţionare Profesională Săcălaz, în data de 27 februarie, în Beregsău Mare, nr. 20, la sediul Şcolii Generale cu clasele I-VIII (Şcoala Mare) în data de 28 februarie, şi în Beregsau Mic, nr. 60, la sediul Şcolii Generale cu clasele I-IV, tot în data de 28 februarie.
“Campaniile au scopul de a infoma cetăţenii despre oportunităţile şi serviciile ce vor fi oferite în cadrul proiectului, precum cursuri de calificare sau recalificare în sectoare non-agricole, cursuri de calculatoare pentru 150 de persoane, furnizarea de asistenţă în vederea accesării şi utilizării microcreditelor pentru 50 de manageri sau administratori din mediul rural, dar şi programe pentru formarea competenţelor antreprenoriale pentru 48 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă. Scopul proiectului este asigurarea sustenabilităţii pe termen lung în mediul rural în judeţul Timiş, şi anume în comuna Săcălaz şi satele aparţinătoare, prin îmbunătăţirea calitatii resurselor umane, creşterea oportunităţilor de ocupare în sectoare non-agricole şi crearea condiţiilor pentru dezvoltarea întreprinderilor profitabile non-agricole şi promovarea culturii antreprenoriale în rândul locuitorilor din mediul rural.”, spun coordonatorii proiectului.
Durata de desfăşurare a proiectului este de 24 de luni, începând de la 1 decembrie 2011 până la 30 noiembrie 2013. este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 – „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenţie 5.2. – “Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”. Valoarea totală a proiectului este de 2.094.652,00 lei, din care valoarea contribuţiei FSE este de 1.634.492,86 lei, valoarea contribuţiei de la bugetul naţional este de 267.407,14 lei, iar contribuţia proprie a beneficiarului de grant este de 44.000,00 lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!