În Timiș joi, 7 mai, sunt, conform surselor oficiale, cu 10 cazuri mai puțin ca ieri, miercuri, 6 mai. Nu e singura scădere cel puțin ciudată. Au scăzut cazurile și de duminică spre luni, cu 21. Explicațiile întârzie să apară. Este vorba de cazurile de COVID-19 înregistrate până într-o anumită dată. Numărul acestora nu scade nici dacă oamenii sunt vindecați – ei rămân în statistică, fiind vorba de numărul total de cazuri de la începutul pandemiei. În Timiș, însă, numărul de cazuri a „luat-o razna” de câteva zile și se pare că oficialitățile nu găsesc drumul „drept” și nici nu oferă explicații… Au declarat doar că vor clarifica situația, dar, după cum vedem, aceasta devine tot mai confuză…
Potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în Timiș s-au înregistrat până joi, 7 mai, 464 de cazuri de COVID-19. Miercuri, 6 mai, în Timiș erau, potrivit aceleiași surse, 474 de cazuri, marți, 5 mai, erau 461 de cazuri de coronavirus, luni 458, iar duminică 479.
Până joi, 7 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.499 de cazuri de persoane infectate cu COVID–19.
De miercuri până joi, conform Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 392 de noi cazuri de îmbolnăvire, iar la Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți.
Până joi, 876 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 226.613 de teste.
Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.144 au fost declarate vindecate și externate.
UPDATE. DSP Timiș, aceeași precizare: „Se poartă o corespondență cu INSP pentru clarificarea situației”
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș revin cu aceeași precizare pe care au făcut-o și luni, când numărul cazurilor în Timiș a scăzut cu 21 față de duminică – transmit faptul că se poartă o corespondență cu Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) pentru clarificarea situației.
„Se poartă o corespondență cu INSP pentru clarificarea situației. Centralizarea și raportarea la INSP se reglează pe parcurs, întrucât este necesară procesarea datelor din toate județele pentru a fi identificate eventuale situații legate de atribuirea cazurilor de la un județ la altul, de domiciliul sau spitalul unde este internat pacientul”, transmit reprezentanții DSP Timiș.
UPDATE 2. Brăila – un alt județ unde a scăzut numărul de cazuri. Aici sunt, oficial, cele mai puține persoane infectate
Brăila este un alt județ unde a scăzut numărul de cazuri. Prin scăderea numărului de cazuri, Brăila ocupă ultimul loc în „topul numărului de cazuri înregistrate”, loc unde se situa județul Harghita.
Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Suceava – 3.111, conform raportării Institutului Național de Sănătate Publică. Potrivit aceleiași surse, până joi, 7 mai, în București au fost înregistrate 1.429 de cazuri, în județul Arad 655, în Neamț 617, în Mureș 573, în Botoșani 560, în Hunedoara 556, în Brașov 532, în Bihor 478, în Timiș 464, în Cluj 455. Conform raportării INSP, cele mai puține cazuri înregistrate până joi, 7 mai, sunt în Brăila – 18, deși miercuri, 6 mai, potrivit aceleiași surse, în acest județ erau… 24. Harghita, care de obicei avea cele mai puține cazuri, are până joi, 7 mai, 22, iar miercuri, 6 mai, avea 21.
Trimite articolul
XSunt Directii de Sanatate Publica care lucreaza din pix. Inainte de 1989 exista urmarire penala pentru raportari fictive , astazi se pare ca este o moda prin care avansezi, Secretar de Stat, apoi din somer sa fii Prim-ministru. Cel putin la km de sosele asfaltati, Orban a semnat ca s-au finalizat, banii incasati de Stat si apoi distribuiti papagalilor de aceeasi culoare.
Fara testare in masa, asa cum se procedeaza in tarile civilizate, cifrele nu reprezinta nimic.
-
In “tarile civilizate” nu te interneaza contra vointei tale la spitalul – puscarie, e singura tara din lume unde se intampla asta. De ce si-ar dori cineva sa fie testat? Ca sa merga la puscarie pana ies negative 2 teste consecutive?
Asa e curba evolutiei virusilor,o linie dreapta-franta cu dinti de ferastrau,asemiutor cu dantura…stiti voi cui.
Nu poti avea absolut nici o incredere in cifrele furnizate de “autoritati”
Oameni buni asa este, astia nu sunt in stare sa dea datele pe inteles ca in Italia deci: se adauga nr noilor infectati, se scade nr vindecatilor si nr decedatilor si rezulta la total mai putine s-au mai multe cazuri in functie de nr vindecatilor si decedatilor !
@Tion
Aveti dreptate. Cifrele pe care le aveti nu au niciun sens in forma prezentata.
Pentru a vedea situatia aveti nevoie de rezultatele testarilor efectuate de Institutul National de Statistica. (%infectati la nivel national)
Pentru a urmari direct evolutia bolii, trebuie doar sa reprezentati grafic numarul de decese in timp. Acesta este cat de cat exact. Astfel veti putea vedea evolutia cu cca 3 saptamani intarziere. Daca considerati o mortalitate de 1-9%% (CEBM pt. Germania), puteti estima nr. real de cazuri si implicit gradul de infectare al populatiei (o verificare a datelor oferite de INS). Daca realizati un model matematic simplu (i.e. o ecuatie de gadul 3), puteti prevedea evolutia viitoare a bolii.
Si uitati pentru moment de numarul de cazuri la nivel national raportate. Este gresit cu cel putin un ordin de marime atat datorita testarii incomplete cat si lipsei testelor de anticorpi. Va deveni relevant cand cresterea sa va incetini.
Conform estimarilor mele, bazate ce-i drept pe aproximari grosolane, in 2-4 luni ar trebui sa atingem pragul de 80% populatie care a fost in contact cu virusul si vom vedea imunitatea de turma (“herd immunity”) … sau reinfectari.
Hai sa mergem mai departe…din greseala in greseala la victoria finala…
Sa ne uitam putin la situatia de azi(22 mai) din judetul Suceava: 3455 de cazuri de Covid-19 fata de 3472 , cat au fost ieri. In data de 20 mai erau 3469 de cazuri fata de 3478 cate erau cu o zi inainte.
Foarte interesant…