Polițiștii și jandarmii au verificat dacă cei opriți pentru control au la ei declarații pe proprie răspundere sau adeverințe de la angajator, dar și dacă au un motiv bun pentru care au părăsit domiciliul. Au sancționat, numai în ultimele 24 de ore, 116 persoane cu amenzi în valoare totală de 240.000 lei.
„În județul Timiș, în cursul zilei de 29 aprilie, polițiștii timișeni au aplicat 103 sancțiuni contravenționale în valoare de 234.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației.
În ultimele 24 de ore jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei pentru nerespectarea măsurii privind restricționare a circulației conform Ordonanței Militare nr.3/2020.
În ultimele 24 de ore, jandarmii din Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara nu au aplicat nicio sancțiune contravenționala in baza Ordonanței Militare nr.3/2020”, transmit reprezentanții prefecturii Timiș
Deplasarea persoanelor, atât ziua cât și noaptea, este interzisă, cu anumite excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
Cei care părăsesc locuința trebuie să justifice deplasarea în cazul în care sunt opriți de poliție:
(1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
Trimite articolul
XAmenzi dau de ciuda APV istii ca au iesit la munca si nu la tucat sticla toata ziua hahahahahah
“fără motiv” – drepturile omului, jigodii nenorocite! ajunge!
Stai sa vezi de 1 Mai cati timisoreni vor merge cu gasca la casele de vacanta de pe langa Buzias, Cheveres, etc. Am auzit deja persoane laundandu-se cu asta.
Da, am adaugat un comentariu si nu a fost publicat. Ideea e ca, o gramada de oameni vor merge la casele de vacanta pe motiv ca “au animale de ingrijit”.
Încetati cu formularea ,, fără motiv ,, este o tîmpenie , motivul este explicitat prin bifarea corespunzătoare în declarația pe propria răspundere, conform ordonanțelor,căsuța bifata este motivul , dar la noi aplicarea unor amenzi de 20000 de lei , adică cît cîștigă milioane de romani cam intr un an si jumatate este lăsată la mina unor , sa spunem lucrători,care intr o proporție foarte mare , interpreteze aceste acte normative după cum le vine bine , după propria lor judecată și gîndire, nu o sa fac aprecieri asupra acestor însușiri,spun doar ca ar trebui instruiți mult mai bine cu privire la interpretarea acestora si testați periodic pentru a se verifică dacă au înțeles despre ce este vorba,deoarece daca nu sint instruiti , si nici nu au inteles , in practica le pun in vigoare in mod ,sa zicem , putin eronat, dau un exemplu,cu ora de pe declarație, care nu figureaza în ordonanțe, si ce nu am inteles este cum acea hîrtie,declarație sau adeverința ma apara de contagiune,si cu parere de rau trebuie sa spun ca in opinia mea , nici după 15 mai , pe o perioadă îndelungată nu vom scapa de aceste amenzi,stiu mulți cunoscuți care din cauza acestor amenzi date multe aleator ,se expun la virus deoarece se duc la supermarchet cu mijloace de transport în comun în loc să meargă cu auto personal.
Pe vagabonzii din Piata Dacia care fac toata ziua galagie de ce nu-i amendeaza?