Oamenii legii au acționat pe toată raza județului și au verificat dacă cei aflați pe stradă au declarații pe proprie răspundere sau adeverințe de la angajator. Au depistat 108 persoane care nu aveau motiv pentru a ieși din casă și le-au sancționat cu amenzi în valoare totală de 170.500 lei.
„În județul Timiș, în cursul zilei de 24 aprilie, polițiștii timișeni au aplicat 94 sancțiuni contravenționale în valoare de 162.500 lei pentru nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației.
În ultimele 24 de ore jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 lei pentru nerespectarea măsurii privind restricționare a circulației conform Ordonanței Militare nr.3/2020.
În ultimele 24 de ore, jandarmii din Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara au aplicat un număr de 8 sancțiuni contravenționale in valoare totală de 4.000 lei, conform Ordonanței Militare nr.3/2020”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.
Deplasarea persoanelor, atât ziua cât și noaptea, este interzisă, cu anumite excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
Cei care părăsesc locuința trebuie să justifice deplasarea în cazul în care sunt opriți de poliție:
(1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
Trimite articolul
XPraf in ochi! Sunt atatia care se misca fara motiv….. pfuuu.
Pe mine nu m-a intrebat nimeni de declaratie si am fost oriunde am vrut. Intr-adevar ca seara nu am mai circulat.
Dar numarul masinilor in trafic creste simtitor, adica 15 mai e deja aici, la lume deja i se rupe de restrictii! Da o sa ne loveasca si pe noi si pe europa valul 2 de virus ca deja facem pe smecherii cu relaxarea restrictiilor!
Care amenzi?
Este plin de masini, se merge cu viteza foarte mare, se trece pe rosu ca de obicei.
Este infernal de mult zgomot prin oras, zici ca fiecare are santier pe unde sta.
Toti isi fac de cap cum apuca si nu mai exista nici o autoritate, nu era de mult oricum.
Despre ce vorbim aici?
A luat pauza pandemia sau suntem noi mai cu mot?
Bataie de joc pentru cine respecta izolarea. Relaxati-va bine pentru urmatoarele valuri ale pandemiei.
De unde cumpar masti in timisoara? Farmaciile sasi inchida afacerea daca nus in stare sa achizitioneze nici macar masti..
Nu stiu ce rol au amenzile , oamenii conștienți de pericol isi i au măsuri de siguranță fără să îi bată cineva la cap si o fac pentru protecția lor , iar inconștient , poate sa le de a o amendă pe zi sau una pe ora , nu le pasa , ca nu au minte în cap , oricum , si oricum nu le vor plăti , statul , prin instituțiile sale trebuie sa rezolve această problemă,nu stiu cum , de aceea este stat , sa rezolve , iar oamenii corecți care limitează la maximul deplasările în oraș sa fie protejați de acesti amendatori sirguinciosi , aceștia sa isi îndrepte atenția si competențele chiar unde este nevoie de ei , si sa manifeste discernămînt maxim cînd amendează un pensionar cu 1000 de lei pensie , si sint milioane cu aceste venituri , care poate are declarație, dar din diverse motive , poate ca nu este chiar 100 la sută completată corect , si într-adevăr , cam prea multe mașini în oraș, cam prea multa miscare motorizata , de noi depinde cum va evolua virusul , de fiecare din noi .