Oamenii legii acționează zilnic pentru a se asigura că timișenii respectă restricțiile de deplasare impuse prin ordonanță militară. Verifică dacă cei aflați pe stradă sau în trafic au declarații pe proprie răspundere sau adeverințe de la angajator, dar și dacă au un motiv bun pentru a ieși din casă. Numai în ultimele 24 de ore au sancționat 124 de persoane cu amenzi în valoare totală de 295.000 lei.
„În județul Timiș, în cursul zilei de 23 aprilie, polițiștii timișeni au aplicat 98 sancțiuni contravenționale în valoare de 262.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației.
În ultimele 24 de ore jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 lei pentru nerespectarea măsurii privind restricționare a circulației conform Ordonanței Militare nr.3/2020.
În ultimele 24 de ore, jandarmii din Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara au aplicat un număr de 17 sancțiuni contravenționale in valoare totală de 24.000 lei, conform Ordonanței Militare nr.3/2020”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.
Deplasarea persoanelor, atât ziua cât și noaptea, este interzisă, cu anumite excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
Cei care părăsesc locuința trebuie să justifice deplasarea în cazul în care sunt opriți de poliție:
(1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
Trimite articolul
XAmenzi cat cuprinde,testari in masa ,cum fac celelalte state normale, ca sa vedem care este realitatea nu, ca nu ar da bine la opinia publica
Turati cu 100 km/h pe stradute cu limitare de viteza pe unde in mod normal ar fi stat copiii la joaca, copaci tot mai putini, praf si mizerie tot mai multa.
Astea sunt amenzile date? Chiar ne mintim singuri? Ne batem joc de toti cei care stau in casa incercand sa supravietuiasca?
Banii astia de amenzi unde se duc?
Pe masti? Pe curatenie? Nu, nu acolo, fraieri platitori de taxe ca altii sa-si bata joc de pe fotolii confortabile.
Aceste articole contribuie la starea de timorare a populației, prin publicare zilnica ,, a faptelor de arme ,, ale organelor , poate mai interesant era sa se publice cite testari se fac zilnic pentru depistarea virusului , mai ales aici în județ unde sînt un număr considerabil de cazuri,cum o sa fie, pînă cînd se va ridica starea de urgență ne veti bombarda zilnic cu aceste cifre , din punctul meu de vedere este o ideea nu tocmai potrivita,poate sint si alte stiri de care populația este interesată, exemplu, de unde sa cumpere masti la un pret acceptabil ținînd cont de obligativitatea purtarii acestora.