Oamenii legii au verificat dacă cei opriți pentru control au avut declarații pe proprie răspundere sau adeverințe de la angajator, dar și un motiv bun pentru care au ieșit din casă. Au sancționat 106 persoane cu amenzi în valoare totală de 155.200 lei.
„În județul Timiș, în cursul zilei de 28 aprilie, polițiștii timișeni au aplicat 97 sancțiuni contravenționale în valoare de 148.200 lei pentru nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației.
În ultimele 24 de ore jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 4..000 lei pentru nerespectarea măsurii privind restricționare a circulației conform Ordonanței Militare nr.3/2020.
În ultimele 24 de ore, jandarmii din Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara au aplicat 1 sancțiune contravenționala in valoare de 3.000 lei in baza Ordonanței Militare nr.3/2020”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.
Deplasarea persoanelor, atât ziua cât și noaptea, este interzisă, cu anumite excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
Cei care părăsesc locuința trebuie să justifice deplasarea în cazul în care sunt opriți de poliție:
(1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
Trimite articolul
XCooperativa amenda functioneaza cel mai bine chiar mai bine ca si covitul
La aplicarea de amenzi neplatibile și abuzuri poliția e campioana. La prevenție răspunde cu norma de amenzi. La scăderea numărului de accidente se laudă cu rezultatele carantinei. La chefuri, cu interlopii.
Poliția română nereformata, in 3 cuvinte.
As intreba cate avertismente a aplicat poliția și câte amenzi în ultima luna. Că la avertismente nu au norma.
Am citit undeva ca cu cît se dau mai multe amenzi cu atît o sa fie mai puțini oameni care se molipsesc , sper sa continue aceste amenzi si după 15 mai , pînă la eradicarea totală a virusului , chiar pina la anul daca este necesar ,si mai mult daca situatia epidemologica o cere,idem si cu restricțiile de mișcare,ce trebuie atîtea plimbări,sa stea lumea acasa,sa se uite la tv,doar simt programe educative , a3 ,realitatea,românia tv, programele tv naționale,foarte bine ca au închis școlile , sa închidă si companiile , toata lumea sa stea acasa cum a zis si domnul Cercel , 10 sau 12 săptămîni si moare virusul , iar după,ce o fi o fi ,apoi mergem si la biserica si ne rugam , sa se faca vreo minune , sa ne scoată din canionul economic în care deja am intrat fără părasuta, sa isi dovedească si preoții utilitatea, ca sint vremuri grele .