Polițiștii timișeni și-au continuat misiunile de patrulare pe tot parcursul noții de marți spre miercuri. Au ieșit pe stradă, după ora 22, pentru a-i depista pe cei care nu respectă restricția de deplasare pe timpul nopții și nu pot prezenta adeverințe eliberate de angajator sau declarații pe proprie răspundere.
Oamenii legii au sancționat în total 127 de persoane care nu au respectat restricția de deplasare. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 223.600 lei.
Miercuri, de la ora 12, intră în vigoare noile restricții de deplasare, pe timp de zi. Practic, măsurile aplicate în timpul nopții au fost extinse și ziua. Polițiștii timișeni vor extinde verificările și ziua, alături de polițiștii locali, jandarmi și militari.
Deplasarea persoanelor, atât ziua cât și noaptea, este interzisă, cu anumite excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
Cei care părăsesc locuința trebuie să justifice deplasarea în cazul în care sunt opriți de poliție:
(1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
Trimite articolul
XApocalypto …
masuri tardive, ineficiente…dupa o luna de la aparitia bolii statul mafiot a facut in sfarsit rost de kituri de testare…imaginati-va au facut doar 12000 de teste intr-o luna, jumatate dintre ele cu dedicatie…de aici si numarul “mic” de imbolnaviti.
Deci de vina nu e statul mafiot ca nu a luat nici pana azi masuri eficiente de combatere a epidemiei…de vina cica suntem NOI!
Ca nu fiti lati prin surprindere…sa nu vizati ca veti circula liber cel putin 6 saptamani de azi inainte, probabil chiar mai mult. Despre iesit in afara tarii, bye-bye cel putin pana in 2021…
Banii din amenzi sa mearga integral la spitale
-
s-a anuntat deja marirea cu 75% a salariilor unora din MAI
“Majorare salariala de 75% pentru angajatii MAI care au copii si trebuie sa vina la serviciu cat scolile sunt inchise”
-
Au zis că au dat amenzi nu că le-au și încasat!