Oamenii legii au verificat dacă cei opriți pentru control au un motiv bun pentru care au ieșit din casă, dar și declarații pe proprie răspundere sau adeverințe de la angajator. Au amendat 144 de persoane, iar valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 285.400 lei.
Sancțiunile au fost aplicate în numai 24 de ore. Controalele vor continua.
Deplasarea persoanelor, atât ziua cât și noaptea, este interzisă, cu anumite excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
Cei care părăsesc locuința trebuie să justifice deplasarea în cazul în care sunt opriți de poliție:
(1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
Trimite articolul
XSa va zic observatiile mele legate de izolare (si modul in care se respecta): in fiecare zi plimb un catel, dimineata si seara. Incerc sa rezum la 10-15 minute deplasarea, cat are el nevoie. Totul se intampla pe un “bulevard” destul de mare din Timisoara, imposibil sa scape din vederea primariei / politiei. In acest putin timp cat plimb cainele, am tot vazut: grupuri de oameni (peste 3, clar), de obicei pustani sau tigani, dar nu neaparat, mame cu copii la joaca, oameni la plimbare, batrani la ore cand nu ar avea voie, dubiosi peste dubiosi, unii cersesc si te agreseaza verbal daca nu le dai, altii doar se uita ciudat la tine. Sa nu mai zic de trecut pe rosu – deja asta e alta poveste, din alte vremuri. Nu am inclus cetatenii care chiar merg la cumparaturi sau cu alte probleme, am povestit de ce imi pare mie nelegal.
Din toti acesti oameni care probabil sunt in afara locuintei incalcand ordonantele, unii macar poarta o masca, dar sunt minoritari ca numar.
Ce insa nu am vazut, sau mai deloc: politie! Atata s-a “cotcodacit” ca va fi politie pe strazi, ba chiar si armata. Dar nimic, nimic! Din cand in cand ies demonstrativ, opresc lumea (cat sunt filmati probabil), verifica si… dau amenzi, dupa care isi iau talpasita si pa! Masinile stiu deja unde sunt oprite, iar la pietoni – eu astea le-am vazut fara sa-mi propun, fara sa vreau, si s-ar presupune ca politistii vor sa-i prinda!
Preocuparea “organelor” pentru respectarea izolarii tinde la zero! Dar ce aduce oare nou aceasta afirmatie?!?
Care este scopul acestor articole în care se spune cîte si cît au dat amenzi organele în aceasta perioada , nu cred ca marea masă a populației este interesată , sau aceste stiri se dau în ideea timorarii populației,daca asa stau lucrurile, este totalmente gresit deoarece anumite categorii din populație care încalcă frecvent legile nu numai acum ci și tot timpul în primul rînd nu stiu sa citească, sau daca stiu nu citesc stirile si si ei asa sînt programați din nastere , din educatie sa incalce frecvent legile si se vede din actiunilor lor ca putin le pasa de reglementari , iar marea masa a oamenilor le respecta nu atît din cauza cuantumului foarte mare ci pentru protecția lor , oameni sint constienti sa nuniasa din case decit strictul necesar,se vede clar ca orașul este pustiu , parca sîntem după un bombardament atomic , iar aceste organe zise de ordine ar trebui sa calce mult mai mult pedala prevenției,decît a coercitiei , dar cu regret trebuie sa spun ca din diverse motive este exact invers,amenzile sînt cele mai mari din UE , si imi pare rau pentru pnl,dar fiecare amenda în plus este un vot în minus iar psd toxic are șanse mari să revină, nu vom scapa niciodată de acest flagel,psd ul , si in mare parte datorită conduitei pnl ului,iar usr în aceasta perioada s a dat la fund .
#Stati acasă
Eu plimb cățelul !
În România auzim numai de numărul foarte mare de amenzi dar nu scrie cât de multe teste se fac, asa cum procedează Germania de exemplu! Numai în România îți trebuie o declarație ca să mergi sa îți cumperi ceva de la magazin, în nici o tara nu este asa, un motiv în plus pentru polițiști sa abuzeze și sa scrie procese verbale cu amenzi foarte mari, ca doar noi în România avem salariile foarte mari! Este incredibil ce se întâmplă!