Potrivit managerului Spitalului „Victor Babeș” Timișoara, anticorpii monoclonali reprezintă o „armă” împotriva infecției cu Covid-19, pentru persoanele vaccinate care au imunitatea scăzută sau diferite boli asociate precum fibroze pulmonare, insuficiența cardiacă, obezitate, diabet, cancer etc.
Pentru pacienții din această categorie, dar și pentru pacienții cu forme moderate de Covid-19 se recomanda tratamentul cu anticorpi monoclonali. Acesta se administrează timp de șapte zile, zilnic, printr-o perfuzie.
„Terapia are însă efect daca anticorpii monoclonali sunt administrați într-o fereastră de până la 7 zile de la debutul simptomelor. Tratamentul e simplu. Presupune aplicarea unei perfuzii cu o durata de cel mult două ore. În prealabil este necesară o evaluare a pacientului”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara.
La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara există câteva sute de doze destinate bolnavilor, primite de la Ministerul Sănătății. Tratamentul cu anticorpi monoclonali a fost avizat de Agenția Europeana pentru Medicamente (EMA) la începutul lunii octombrie 2021. Anticorpii monoclonali sunt obținuți artificial în laborator și sunt versiuni ale anticorpilor pe care corpul uman îi produce în mod natural pentru a lupta împotriva infecțiilor. Terapia atacă proteina spike (proteina sub forma de „țepi” de pe învelișul virusului) a coronavirusului, pentru a reduce severitatea lui.
În România, conform protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2, utilizarea anticorpilor monoclonali – soluție perfuzabilă se administrează pacienților cu forme ușoare și medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativi pentru evoluția severă a COVID-19, de preferat în primele 3-5 zile de la debutul simptomelor. Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai rapidă după debutul bolii, dar nu mai târziu de primele șapte zile ale bolii.
Trimite articolul
XOancea asta prin 2020 ne astepta prin spitale zicand ca au lumanari
Tot Oancea ne zicea ca cei care nu cred in Covid sa nu mai incarce sistemul sanitar cand se imbolnavesc, sa se trateze cu terapii alternative(de incarcarea sistemului cu bani dati la CASS de catre “negationisti” n a zis nimic tovarasu Oancea, nici de faptul ca cei care nu au incredere in stat, nu au pentru ca li s au dat destule motive de a lungul timpului, sa nu mai zicem de celebrele spagi din spitale, de medicii care s sponsorizati si prescriu medicamente in consecinta etc. Deci nejustificata increderea in stat si in medici, nu? la fel a fost in toate tarile foste comuniste, daca e o vina, e a sistemului, nu a omului simplu)
Tot Oancea voia pedepse penale pentru omul simplu ca nu crede in comunicatele “grupului de comunicare strategica”; Pai mai Oancea, nu mai bine era ordinea cuvintelor un pic altfel, de exemplu “grupul strategic de comunjcare”, care sa fi ezplicat clar ce se stie, ce nu se stie, riscuri, contraindicatii, si nu era totul pe baza de cenzura medicilor care vad treaba mai nuantat, care propun si alte abordari? Cum sa aiba lumea incredere cand te bazezi pe metode comuniste, tovarase Oancea?
Tot Oancea prin septembrie ne spunea ca numai vaccinarea ne poate scapa.
Tot Oancea acum cateva saptamani ne spunea ca numarul mare de cazuri din prea vaccinatele Dumbravita, Mosnita, e dat constiinta civica a corporatistilor care se testeaza.
Acuma Oancea ne vorbeste de anticorpi monoclonali? Pe cand ne vorbeste si de tratamentele ieftine care au avut rezultate in alte tzari si la noi au fost ba discreditate, ba interzise?
Cand ne zice si ca pandemia a fost “manage”-uita ca ceapa de niste manageri ca el? Il durea sufletul ca n are locuri pt. un copil de 10 ani… Baaa, cat de jos sa ajungi sa folosesti asa ceva pentru a speria populatia baaaa Oancea! Treaba ta era sa faci loc, nu sa te plangi baaa….Cum? fiind medic, castigand increderea oamenilor baaa Oancea, nu impunand o dictatura sanitara pe baza de inducerea fricii! Da, stiu, oamenii sunt de vina, is prosti. Bine ca esti tu destept.
Si in special, cand ne zice tovarasul Oancea despre cum tovarasul Musta incasa 80% din testele prelucrate la spitalul de stat la care primul e manager? Poate avea dreptate cu pedepsele penale, cred ca a gresit destinatarul. Poate tovarasul Oancea se uita un pic in oglinda recitand juramantul ala al lu Hypocritus, ca ala ii e crezul, nicidecum juramantul lui Hippocrates, pe care l a uitat de multa vreme.
Hai pa, ne vedem la urmatoarea pandemie, cu niste medici si manageri care mai intai sa fie Oameni, si abia apoi specialisti.
-
de la cineva care are si vax(la care s-a cam renuntat pe la noi in favoarea altuia) dar si anticorpi monoclonali? oare sunt AZD7442? las’ ca-i bine, cum sa nu avem incredere in “specialisti”? blasfemie, nu alta. Sfintii fara de arginti nu-s la moda, se vrea si privatizarea sistemului. Ca mult au ajutat privatii din medicina in perioada pandemiei, practic i-a durut in f#nd, si de bolnavii de covid si de cei ce nu mai aveau loc la stat din motiv de ordine tampite cu prioritati. Privatii au luat bani gramezi pe teste si in rest, vorba aia, “ghinion”. Iar “tu” Musta, sa iei cascaval pe teste prelucrate la stat, sa-ti fie rusine. Nu stii tu ce i aia, tu stii sa faci invarteli cu Oancea. Asta o fi parteneriatul public privat, sistemul de stat al celor multi, sa fie muls de privati. Super.