Centrul de Evaluare Covid-19 de la Spitalul CFR Timișoara continuă să funcționeze. Aici sunt investigați medical atât cei care prezintă simptome specifice infecției cu coronavirus, dar nu au un test pozitiv Covid-19, cât și cei care au deja un test pozitiv și doresc doar e evaluare a stării de sănătate.
Pacienții se pot prezenta la Centrul de Evaluare Covid-19 direct, fără trimitere, indiferent dacă sunt asigurați sau nu. Evaluarea se face în primele cinci zile de la un rezultat pozitiv al unui test Covid-19.
Pacienților li se măsoară tensiunea, saturația de oxigen, li se fac analizele obișnuite de sânge, dar și un EKG. Rezultatul analizelor le este comunicat pacienților în aceeași zi.
„Fiecare pacient este evaluat clinic. I se măsoară tensiunea arterială, saturația de oxigen din sânge, i se face o electrocardiogramă (EKG) și i se recoltează analize de laborator, cele uzuale. Vorbim de hemoleucograma completă, dar și de măsurarea glicemiei, a proteinei C reactivă, a creatininei, a ureei serice, a transaminazelor hepatice (TGO și TGP). Asemenea investigații se fac printr-o spitalizare de zi. În urma evaluărilor, putem stabili dacă pacientul necesită internare sau poate fi tratat la domiciliu”, spune dr. Ioana Coteț, coordonator al Centrului de Evaluare Covid-19 Spitalul CFR Timișoara.
Tot în acest centru de evaluare, pacienților infectați cu coronavirus li se pot administra medicamente injectabile sau le sunt distribuite gratuit medicamente cu acțiune antivirală.
„Ultimele zile au adus un număr destul de ridicat de bolnavi infectați cu Sars-Cov 2. Șase dintre pacienți au avut nevoie de spitalizare și acum sunt internați în Zona Roșie a Spitalul Clinic CF. Sperăm că acest, hai îi spunem, mini-val de Covid-19 să se reducă în perioada următoare și să putem vorbi doar despre forme ușoare, care nu necesită internare. Însă, în funcție de starea de sănătate a pacientului, se poate recomanda și efectuarea unor investigații imagistice. Și pentru asta vrem să suplimentăm «pachetele» din spitalizarea de zi ce pot fi decontate și vorbim de radiografii de torace și chiar de examene de computer tomograf. Cel mai important lucru însă, este că reușim să le dăm celor care au nevoie, gratuit, antiviralele necesare pentru a lupta împotriva COVID-19, antivirale ce pot fi administrate la domiciliu”, adaugă conf. dr. Stela Iurciuc, managerul spitalului.
Evaluarea pacienților se face în urma unei programări, la numărul de telefon 0751.831.025, sau prin trimiterea unui e-mail pe adresa: centru-evaluare@spitalcftm.ro.
Centrul de Evaluare Covid-19 de la Spitalul CFR Timișoara funcționează de luni până vineri, între orele 8 și 15.
Trimite articolul
XCe bine ca avem iarasi antivirale dupa ce au disparut in mod miraculos de pe toata planeta in perioada covid. pai cum sa se riste criminalii pharma sa se poata trata oricine acasa prin telefon cu medicul de familie. In spitale aveam remdesivir care s-a dovedit foarte toxic si periculos, fara beneficii, dar trebuia utilizat ca era foarte scump si primeau comisiun spitalele si eroii din linia 1. Tratati acest comment ca si pe o conspiratie putinista, incercati sa nu ganditi si mergeti sa va luati doza 7 de otrava
-
Bravo. Bine punctat!
-
Corect.
-
Este conspiratie putinista. Este minte bolnava, nu gandire. Din pacate e 95% din poporul asta bleste4mat totusi. M’am oprit la doiza a treia.
-
ce-ti mai place zgarda, patrocle!
-
Ivermectina
-
“E medicament pentru cai” 🐴🐎🎠 😂🤣😂🤣
Si mult prea ieftin, strica piața. Las’ sa se obisnuiasca lumea cu antiviralele, nu vezi ca si aici “prima doza e gratuita”? Pan’ la urmatoarea epidemie. Oare institutul cantacuzino ce mai face, o fi bine, sanatos? ca e de cativa ani trecut la armata…
#🤪
e nevoie de liste cu criminalii astia
Am un prieteni care a murit în pandemie de la remdesivir. I-au cedat rinichii la o zi dupa ce a primit testul negativ pentru covid.
Avea 32 de ani.
-
un oarecare @ mai intai trebuie sa te decizi daca aveai un prieten sau mai multi prieteni. Doar analfabetii zic ‘un prieteni’
-
Fii si tu mai ingaduitor, rogu-te! Telefonul de pe care am scris intervine cu autocorectarea lui. Imi cer scuze pentru eroarea gramaticala.
Esenta mesajului ramane insa in picioare: un om a murit in pandemia planuita nu de la boala ci de la protocolul mortii, asa cum acum se moare subit si se tace…
-