Valul 6 al pandemiei vine cu tot mai multe infectări în rândul copiilor. Vă reamintim simptomele pe care medicii specialiști le precizează pentru ca părinții să fie atenți la evoluția stării de sănătate.
Doctorul Cristian Oancea spune că părinții trebuie să urmărească dacă febra copilului persistă.
„În principal, la copii apare sindromul febril și mai puțin probleme respiratorii. Important este ca părinții să urmărească febra care nu se remite și dacă această persistă, trebuie să vină la evaluare la unitatea noastră și să fie internați alături de copil. Părinții trebuie să fie atenți și dacă rezultatul testului rapid este negativ la copil – dacă există totuși simptome, să facă o testare PCR”, a declarat pentru Tion Cristian Oancea, managerul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.
Conform Ministerului Sănătății, la copii trebuie să urmăriți aceste simptomele, mai ales la sugari sau la cei cu boli asociate, întrucât sunt cazuri care necesită internare:
- Febră prelungită care nu cedează la antitermice însoțită sau nu de frison;
- Refuzul alimentației şi semne clinice de deshidratare acută (oligoanurie, sete intense, afectarea stării de constiență, turgor cutanat diminuat, tegumente palide, mucoase uscate);
- Vărsături repetate sau scaune diareice care nu se ameliorează sub tratament simptomatic;
- Convulsii în context febril sau nu sau afectarea stării de conştienţă (somnolenţă, obnubilare, comă);
- Sindrom funcțional respirator cu sau fără insuficiență respiratorie acută (polipnee, tiraj intercostal, supraclavicular);
- Insuficiență respiratorie acută (SaO2<94%) sau dificultăți de respirația (scurtarea respirației).
Vă reamintim că valul 6 de Covid-19 în România se află la început, conform specialiștilor în sănătate publică, predominând subvariante ale tulpinii Omicron. Numărul de cazuri este în creștere, inclusiv în rândul copiilor. Pare să fie unul mai puțin grav, cu simptome ușoare. Infecțiile sunt totuși foarte răspândite în rândul populației.
În spitalele din țară se prezintă din ce în ce mai mulți pacienți, inclusiv sub 18 ani, iar la Timișoara sunt deja cinci copii internați, pe lângă cei ce se prezintă zilnic la evaluare. Copiii internați până acum la spitalul de la Pădurea Verde din Timișoara au între 3 luni și 10 ani.
Spitalul Județean Timișoara înființează un centru medical modular de evaluare destinat exclusiv pacienților infectați cu virusul SarsCov 2. Vor putea fi evaluați și copiii.
Pe aceeași temă:
Simptomele apărute la copiii infectați cu Covid-19, în valul 6, pentru care se recomandă internarea
Febra persistentă, simptomul specific al infecției cu Covid-19 la copii, în valul 6
Centru modular de evaluare Covid la Spitalul Județean din Timișoara, inclusiv pentru copii
Trimite articolul
X“Important este ca părinții să urmărească febra care nu se remite și dacă această persistă, trebuie să vină la evaluare la unitatea noastră și să fie internați alături de copil.”
Acum 2 ani si vreo 2 saptamani, acelasi “doctor” Cristian Oancea
”Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări”.
Dar teste recoltate la Musta mai procesati, “domnu” “doctor” ? Daca da, cum se impart banii, tot el 80 si statul 20%? Dar sponsorizari de la firma aia de vaxuri care produc cheaguri, mai primiti?
si care e ideea internarii parintilor cu copiii, raspandirea bolii, sau ii banuiti ca sunt si ei infectati deci trebuie cumva carantinati cu forta? Si in final, care e “domnu” “doctor” adevarul, asimptomaticii transmit sau nu virusu asta?
-
Dl. Filaret este dezvoltator imobiliar acum…
-
Omule, taci ca vine baluba, s-a dus sa cumpere arme sa scape de toti conspirationistii, s-a jurat ca nu scapă niciun nevaxxinat… 😂😂😂
Hai sictir cu baubau, raceala pe bani
Nu va mai crede nimeni
-
Ar fi bine dar…nu ai idee cati mcreduli mai sunt.De fapt nu exista vaccinat care sa nu creada cu fervoare.Zici ca is Martorii lui Iehova….trist…foarte trist…