La începutul lunii decembrie, unitatea sanitară care deservește nu numai pacienții din Timiș, ci întreaga zonă de vest, a depus mai multe proiecte pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Pentru dezvoltarea ambulatoriului de specialitate a fost depusă o cerere de finanțare în valoare de 2,7 milioane de euro, iar pentru reducerea infecțiilor nosocomiale a fost solicitată suma de aproape 6 milioane de euro. Prin aceste proiecte, Spitalul Județean Timișoara va achiziționa diverse echipamente și va face investiții în infrastructură.
Dr. Andreea Rață, coordonator al Unității de Implementare Proiecte în cadrul spitalului, a spus că depunerea proiectelor online facilitează procesul prin care fondurile ajung mai repede acolo unde este nevoie de ele.
„Pentru prima dată în ultimii 10 ani, Ministerul Sănătății a elaborat metodologii de depunere a proiectelor simple, clare și fără birocrație în exces. Depunerea proiectelor în cadrul platformei digitale puse la dispoziție a fost facilă și fără blocaje. Reprezentanții Ministerului Sănătății au fost în permanență în contact cu solicitanții și au răspuns prompt tuturor solicitărilor noastre, fapt care a dus la o depunere fără incidente a acestor două proiecte de asemenea anvergură”, a explicat dr. Andreea Rață.
Managerul Spitalului Județean Timișoara, dr. Sorin Barac, a explicat că proiectele au trecut etapa tehnică de verificare și sunt în evaluare pentru acordarea scorului de departajare.
Vă reamintim, la Spitalul Județean Timișoara s-au făcut mai multe investiții în ultima perioadă. Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a fost modernizată, capacitatea ei fiind aproape dublată. Reprezentanții spitalului estimează că aici se vor prezenta peste 80.000 de cazuri anual. Lucrările de extindere și modernizare s-au făcut, în cea mai mare parte, tot cu ajutorul fondurilor europene.
Totodată, în toamnă a fost implementat un sistem digital de monitorizare a pacienților, prin acest proiect fiind conectată digital secția ATI cu Blocul Operator, respectiv cu sălile de operații ale acestuia din clădirile spitalului: clădirea principală, de Ortopedie și Casa Austria.
Pe aceeași temă:
Sistem digital de monitorizare a pacienților la Spitalul Județean Timișoara
Trimite articolul
XNoi vrem stadioane, nu spitale. :))))
Timisoara carpita, asra am ajuns. Altii fac stadioane, centuri spitale noi, iar in Timisoara sw fac carpeli.
Lipseste din pacate personalul aferent, cel putin la nivelul infirmierilor si asistentilor.
-
Si de ce nu se fac angajari?
-
Pentru ca probabil atât e stabilit/calculat din pix. Suficient nu este. Experienta este actuală din păcate și nu doar la Județean. Soluția e să nu te îmbolnăvești grav sau glonțul.
-