La nivel central s-au făcut planuri de rezervă în cazul în care numărul de infectări cu coronavirus crește alarmant. Primăria Timișoara și-a făcut propriile planuri, astfel că aleșii locali au alocat încă de acum trei săptămâni suma de 13 milioane de lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Banii erau destinați pentru un așa-zis spital mobil de Terapie Intensivă, cu 15 paturi și pentru echipamentele medicale necesare.
Deși PMT a dat banii acum trei săptămâni, licitația nu a fost pornită încă, pentru că cei de la spital încă lucrează la documentație.
„Nu am mai făcut niciodată așa ceva. Se lucrează la caietul de sarcini. Departamentul de achiziții se ocupă în primul rând de achizițiile de zi cu zi: echipamente de protecție, necesarul pentru laborator…”, ne spunea, zilele trecute, Voichița Lăzureanu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.
După trei săptămâni, ar mai fi de așteptat alte câteva luni pentru că, potrivit medicilor, termenele de achiziție pentru ventilatoare, de exemplu, sunt „de la cinci luni în sus”.
Detalii, AICI!
Rezolvă MaPN problema
Primarul Timișoarei a ținut să comenteze, joi, problema achiziției, precizând că problema e aproape rezolvată, dar nu a putut să dea detalii.
„Aveți răbdare. Vă vom spune totul la momentele potrivite. Situația e mai complexă. Nu vă luați după faptul că nu ați văzut niciunde publicate date despre achiziție (…) Niciodată nu s-a pus problema să cumpere primăria. E altceva ce nu pot spune acum. Cum am spus, situația e complexă”, a explicat edilul-șef.
Complexitatea problemei a fost tranșată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a declarat că Armata va ridica un spital de campanie în zona Timișoarei.
„Avem spitale de campanie. Vom mai face două. Este unul la Bacău, altul va fi în zona Timișoarei, făcut de MApN. Căutăm spații pentru a relaxa spitalele Fază 1, Fază 2 și Suport, prin trecerea cazurilor ușoare și medii și în aceste spitale de campanie”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.
Unități sanitare suport pentru Covid-19 în județul Timiș sunt Spitalul CF Timișoara, Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul Municipal Lugoj. Maternitatea unde se internează infectate cu coronavirus sau suspecte este Clinica Bega, iar Spitalul Județean de Urgență Timișoara este unitatea de dializă pentru cazuri grave și critice. Primăria Timișoara are, tot ca rezerve, Clinica de Dermatologie din Complexul Studențesc, iar dacă situația ajunge să se agraveze pune la dispoziția medicilor și Sala Olimpia.
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
XIn poza nu se vede instalatia de oxigen. Sper ca au una. Daca nu, rugati-i sa o improvizeze cu un mic vrac de la Linde, un regulator, teava si robineti. Aici chiar nu trebuie cine stie ce precizie.
-
Nu e mare lucru, se aduce o cisterna pe semiremorca
-
spitalele mobile nu sunt destinate cazurilor grave doar celor ușoare și medii care, în mod normal, nu au nevoie de oxigen
Exista camine studentesti care sunt libere
-
Fostele unitati militare
Cu ce ocazie????
Vrem cimitire, lăsați dreacu spitalele, faceți cimitire cu capelă.
la cum s-a vanzolit lumea prin piete si magazine o sa avem nevoie de amandoua spitalele.problema este de ventilatoare,medicatie si personal medical nu de cladiri…
Sper sa nu apara si aici Robu, cu nadragii suflecati, si sa se laude ca datorita grijii si indicatiilor lui pretiosa si datorita initiativei lui se ridica aici un spital.
US 🙁
RE-demptipn day
TOMORRROW never came !
Se tot ridica spitalele astea de ne prinde urmatorul virus. Daca virusul ne lovea in forta ca si in italia, spania, usa eram morti toti pana se misca guvernul asta.
Pana la urma Dumnezeu si-a dat seama ca ne-a batut suficient dandu-ne presedintele si guvernul actual si a luat-o mai incet cu virusul la noi. Virusul trece in curand, in schimb cu astia de la putere mai ramanem.