Sancțiunile au fost acordate de polițiști și jandarmii în ultimele 24 de ore. Oamenii legii au amendat 149 de persoane cu sancțiuni în valoare totală de 286.000 lei. Cei vizați de polițiști și jandarmi nu au avut asupra lor declarații pe proprie răspundere sau adeverințe de la angajator și nici motiv pentru a părăsi domiciliul.
„În județul Timiș, în cursul zilei de 22 aprilie, polițiștii timișeni au aplicat 131 sancțiuni contravenționale în valoare de 262.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației.
În ultimele 24 de ore jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 lei pentru nerespectarea măsurii privind restricționare a circulației conform Ordonanței Militare nr.3/2020.
În ultimele 24 de ore, jandarmii din Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara au aplicat 12 sancțiuni contravenționale in valoare totală de 13.000 lei, conform Ordonanței Militare nr.3/2020”, au transmis reprezentanții Prefecturii Timiș.
Deplasarea persoanelor, atât ziua cât și noaptea, este interzisă, cu anumite excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
Cei care părăsesc locuința trebuie să justifice deplasarea în cazul în care sunt opriți de poliție:
(1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
Trimite articolul
XBanii nu au culoare politica, nu conteaza ca cine-ti baga mana-n buzunar are sigla unui partid sau a altuia.
Cand or sa inteleaga asta cetatenii unui asa numit popor, ca majoritatea politicienilor se folosesc de oi ca si combustibil pentru un sistem bolnav, ori le jefuiesc prin coruptie ori abuz, exces de zel, incompetenta, atunci, abia atunci putem vorbi de un progress al mentalitatii unei intregi tari.
Numai atît , cam putin , populația are pretentii de la organele de control , sa dea mai multe amenzi , pînă acum sînt prea puține , asa , pe ici , pe colo , sa fie mult mai intransingenti , ce atita iesiri dupa mîncare,medicamente,plimbatul cîinilor,sau mersul la activități agricole, sa stea in casa , în special cei de la bloc , inclusiv cei din ,,apartamentele,, de 50 metrii pătrați pentru care au de plătit rate vreo doua vieți si sa se uite la tv , la a3 , românia tv,realitatea sa asculte ce spune domnul Străinu Cercel si alti specialisti si deontologi, cu cît se dau mai multe amenzi cu atît vor fi mai puțini cei care se vor contagia cu corona , asa ca spor la treaba,au apărut articole si in presa din vest despre aceste amenzi,scriu ziarele ca cică asa se va rezolva cu deficitul bugetar la noi in tara cu toate ca Premierul Ludovic Orban a spus sa se dea mai întîi avertisment , dar pînă ajunge din vîrf la cei de la firul ierbii , adică la cei din strada,durează ceva timp,si partea proasta este ca este foarte posibil sa ajunga si distorsionat, în rest sa auzim numai de bine si sa vina căldură,sa topească membrana virusului.
Deja au început oamenii sa se spînzure din cauza amenzilor , parca in Vaslui , doar intervenție promptă și profesionistă a paramedicilor la salvat în extremis , omul luase o amendă de 2000 de lei , amenzilor acestea intre 2000 si 20000 de lei, mai mari ca in toata UE , mult mai mari , si foarte gresit este ca se lasă la latitudinea organului constatator marja aceasta intre minim si maxim , cum fiecare amenda în plus va fi un vot în minus pentru pnl,cetatenii trebuie sa dea dovada de disciplina,sa respecte aceste ordonante,dar s a sarit calul si in privinta cuantumului si in privinta numarului de amenzi , parca este intrecerea socialista din finalul in 4 ani si jumatate , dar daca se poate si in trei ani și jumătate, cam asa este si cum aceste amenzi.
Grădinița din SOARELUI s a mutat in parcarea din spatele blocului, zona fiind plina de adulți si copii, toata dupa masa pana seara târziu! Unde i distanțarea socială???
-
Asa SIFONULE fii vigilent, nu lăsa nimic să-ți scape. Mama lor de nenorociți, ai turnat și la poliție tragedia asta sau doar aici?
Amenzi cat cuprinde,testari in masa ,cum fac celelalte state normale, ca sa vedem care este realitatea nu, ca nu ar da bine la opinia publica.Toti politicienii si neamurile lor se testeaza ,cu rost si fara rost,de nenumarate ori in dauna celor care ar trebui testati pentru incetinirea raspandirii virusului(noul coronavirus, cum spun toti )