Pacientul din Timiș diagonsticat cu variola maimuței se află în izolare la domiciliu, starea lui fiind staționară. Acesta a avut istoric de călătorie. El este în vârstă de 32 de ani.
„În urma efectuării anchetei epidemiologice a fost stabilit un contact apropiat, care a fost informat despre necesitatea izolării la domiciliu, urmând a fi monitorizat, împreună cu pacientul prin medicul de familie”, a transmis, vineri, DSP Timiș.
Până în prezent, în România au fost diagnosticate 14 persoane cu variola maimuţei. Nu au existat decese.
Inițial identificată la maimuțe, această boală virală se răspândește de obicei prin contact direct cu un animal/om infectat, fiind întâlnită în general în Africa Centrală și de Vest. Există două tipuri de virus variolei maimuței, cel din Africa de Vest și cel bazinul Congo (Africa Centrală). Deși tipul vest-african al virusului variolei maimuței duce uneori la boli grave la unele persoane, boala este de obicei auto-limitată.
La ora actuală, specialiștii spun că boala nu prezintă riscuri majore în România, situația fiind sub control. Exemple de erupții cutanate și cum pot fi recunoscute, AICI.
Vineri, 1 iulie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut apel la „acțiuni urgente” care să stopeze sau limiteze răspândirea variolei maimuței în Europa.
Pe aceeași temă:
Variola maimuței: exemple de erupții cutanate și cum se recunosc
OMS: Europa trebuie să ia măsuri pentru stoparea variolei maimuței
Trimite articolul
XDe la pride parade a luat-o?
-
Nu, doar tu ai luat de acolo, că nu ești educat să te protejezi.
-
tare te-ai enervat, homo :)) wow, da, ce i-ai mai zis-o :))))
-
-
Păi de unde crezi? Că n-o fi fost în vreun safari și s-a cuplat cu vreun liliac african american din Liberia…
Afacerea continua cu noua Donkey kong variolas,…..
s=au prins ca iasa banii din industria asta ,cate un vaccin anual si apare si Godzillas