Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș vă îndeamnă să vă alăturați campaniei inițiate de cei de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara și să donați sânge, „întrucât orice hemoragie poate duce la pierderea de vieți omenești”.
„Unul din zece pacienți care ajung la spitalele din România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Cel mai important beneficiu pentru societate, atunci când donezi sânge, este faptul că sângele donat poate salva trei vieți! România are nevoie de sânge! Cu atât mai mult în această perioadă! La fiecare două secunde, o persoană are nevoie de o transfuzie de sânge”, transmit cei de la DSP Timiș.
La Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara donarea de sânge se face în condiții de siguranță. Tuturor celor care se prezintă la sediul unității li se ia temperatura, li se pune la dispoziție dezinfectant pentru mâini, se dezinfectează suprafețele, (banchete, pavimente,) din oră în oră, iar fotoliile de donare se dezinfectează după fiecare donator.
Nu sunt admiși la donare cei care au febră sau alte simptome, sau cei care au luat contact cu persoane diagnosticate cu COVID-19 sau cei care au călătorit in Europa, China, Iran și alte țări din zona roșie.
Virusul COVID-19 nu se transmite prin sângele recoltat. Așadar, dacă sunteți sănătoși, sângele pe care il donați este sigur, transmit cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină.
Pentru a vă proteja și a evita aglomerația și contactul cu alți oameni programați-vă online, folosind aplicația Donorium – www.donorium.ro
Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara se află lângă Spitalul Județean, pe strada Martir Marius Ciopec nr. 1. Telefon: 0256 482 520/ 0256 482 271. Program: Luni-Vineri: 8:00-13.00. www.ctstimisoara.ro.
Trimite articolul
XPot sa doneze si cei care nu sunt nascuti in Timisoara? Cei din alte judete? Sau sangele “viniturilor” nu e bun?
-
Mvai ce prost esti ….
-
Oare?…. mvai….
-
Să fim RAȚIONALI: dacă donezi sânge, pierzi 450 ml. de sânge, adică, pe o perioadă de cel puțin 7 zile vei fi slăbit și trebuie să-și refaci cantitatea de sânge pierdută. Nu știu cum afectează acest lucru sistemul imunitar dar dacă te infectezi cu “noul” virus, s-ar putea să nu mai ai suficiente resurse pentru a te face bine din cauză că ai donat sânge.
Cel mai logic ar fi, să doneze cei care au făcut această boală și s-au vindecat căci aceștia au dezvoltat anticorpi, și prin donare de sânge, acești anticorpi vor fi inoculați celor ce au nevoie de sânge în această perioadă.
Cine mai poate dona fără un risc prea mare: sportivi de performanță, soldați profesioniști, pompieri, jandarmi, etc. adică categoriile profesionale cu un sistem imunitar foarte bun, alimentație corespunzătoare și disciplină în viață.
PS