Radioterapia este un tratament dificil care poate cauza pacienților efecte secundare, cum ar fi oboseală, senzație de greață, vărsături și dificultăți de concentrare, spun medicii. Astfel, pacienților nu li se recomandă să conducă până acasă în acea stare.
„O ședință de radioterapie durează doar câteva minute. Dar tratamentul este de 5 zile pe săptămână, pe parcursul a cinci, șase, chiar și opt săptămâni. Așa că este foarte greu pentru un pacient din alt județ să vină zilnic la Timișoara pentru tratament.
În cadrul Spitalului Asociației OncoHelp asigurăm deja de câțiva ani spitalizarea gratuită celor care nu au posibilitatea de deplasare, pe perioada tratamentului, dar numărul de locuri este limitat și nu putem să le asigurăm tuturor pacienților cazare.
De aceea, am decis să asigurăm transportul, deocamdată, al pacienților din Arad către Timișoara. Și ne dorim ca în viitor să dezvoltăm acest program, incluzând și alte orașe.
Ce este important e că pacienții se întorc acasă, în familie, în aceeași seară, imediat după tratamentul zilnic”, spune prof. dr. Șerban Negru, manager Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara.
Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara a pus la dispoziția pacienților un microbuz care îi preia din centrul Aradului și după tratament îi transportă la aceeași locație. Momentan, microbuzul are capacitatea de 20 de persoane și circulă de luni până vineri. Conducerea Centrului de Oncologie anunță că dacă cererea va crește, se va închiria un mijloc de transport cu mai multe locuri sau vor fi introduse mai multe trasee.
Citiți principiile noastre de moderare aici!