Consilierii locali s-au întâlnit, vineri, la primul plen online din istorie. Au votat o rectificare de buget prin care au dat 13 milioane de lei la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” și mutarea a 3 milioane de lei în fondul de rezervă: 1,5 pentru „Victor Babeș” și 1,5 pentru Spitalul Municipal, pentru funcționare.
Cei 13 milioane vor fi investiți într-un spital mobil ATI, adică o construcție modulară cu mai multe paturi, care va fi dotată cu toată aparatura necesară tratării bolnavilor de Covid-19.
„Vrem ca de 13 milioane de lei să achiziționăm, în principal, paturi ATI, e vorba despre 15 paturi ATI, care sunt furnizate în varianta container. Evident, este vorba despre containere complexe, pe mine m-a informat profesorul Săndesc (Dorel Săndesc, medic ATI – n.r.), care, după cum știm, este lider național în domeniul ATI. Am mers pe propunerile pe care dânsul le-a făcut, le-a gândit. Achiziția efectivă o va face Spitalul «Victor Babeș», spitalul primăriei, dar noi vom da banii care să fie suport al achiziției”, a explicat primarul Nicolae Robu.
Potrivit edilului, se mai cumpără și zece ventilatoare, care ar trebui să ajungă cât mai curând la „Victor Babeș”.
„Promisiunea este că vom primi zece așa numite ventilatoare, aparate speciale care sunt esențiale pentru salvarea vieții celor ajunși în stare gravă, celor care nu se mai pot oxigena cu aparatele proprii, cu aparatul respirator propriu, nu mai funcționează, sunt afectați puternic, grav, plămânii. Vom primi într-un orizont de timp apropiat și aceste aparate. Drept urmare, în momentul în care lucrurile devin ferme, săptămâna viitoare vom mai face o rectificare și alte 3 milioane de lei le vom aloca Spitalului «Victor Babeș» pentru aceste ventilatoare”, a completat acesta.
De unde s-au luat banii
Din totalul de 13 milioane se cumpără așadar ventilatoare, echipamente de terapie intensivă, paturi de terapie intensivă și unitatea mobilă de terapie intensivă. Așa-zisul spital mobil va fi achiziționat de către „Victor Babeș”. Poate fi extins până la 16 metri.
Banii s-au luat de la diverse investiții plănuite de administrația publică locală: amenajarea de fântâni ornamentale în sensuri giratorii (în jur de 3 milioane de lei), reabilitarea Fântânii cu pești (700.000 lei), parcarea de pe Take Ionescu din curtea STPT (2,5 milioane de lei), Drumul Boilor (1,7 mil. lei), diverse mijloace de transport care nu s-au licitat încă/ autobuze hibride (1,3 milioane de lei), alte investiții de la Direcția de Drumuri, cum ar fi sistemul de proiecție holografică a Porții Cetății, Tunelul Luminii, Institut de Transport Inteligent, achiziție navă turistică etc. (1,5 mil. Lei) și altele. Evident, toate aceste investiții vor fi reluate la un moment dat, când municipalitatea își va reveni din gaura financiară.
Cât despre banii puși în fondul de rezervă și apoi împărțiți la cele două spitale, aceștia vor fi folosiți pentru funcționare. Au fost luați de la capitolul Cultură, de la evenimentele care ar fi trebuit să aibă loc în această perioadă. Cu ei se vor cumpăra echipamente de protecție, dezinfectanți, tratament și teste pentru coronavirus.
România se află în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Oamenii sunt rugați să stea în case și s-au impus restricții de deplasare, astfel că cine este prins pe stradă trebuie să explice clar urgența pentru care a ieșit din casă. La ora publicării acestui material, România număra 1.292 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, cu 263 mai multe decât la ultima raportare. 26 de oameni au murit după ce au luat virusul.
Trimite articolul
XDumnezeul mare! Unde am ajuns! Nici macar fântâni muzicale nu vom mai avea! Domnule Primar, va condolez.
-
Ba se fac. Au dat doar 3 milioane din 13 alocate fantanilor.
acum aici nu mai e nici un comment, ca uite se fac fantani!
-
Pentru cele trei contracte semnate, se dau anul acest câte 50.000 lei pentru fiecare; adică peste 30.000 de euro în total, pentru partea de proiectare. La anul vom avea bani să continuăm prostiile astea de fântâni, sau am plătit degeaba proiectarea?
-
Prea putin si prea tarziu…Trebuiau sa aloce bani multi acom o luna. Au alocat acum cand a inceput panica numai aprox 1,3% din buget.
Primaria Timisoara are un buget anual de aproximativ 300 000 000 € (300 milioane euro) deci peste 1 300 000 000 lei. (1 miliard si 300 milioane de lei.
Acum o saptamana Robu inca se lauda cu fantanile cu beculete colorate din intersectii si in acum cateva zile cu cele 2 noi poduri Jiul si ISHO.
Deci N Robu si administratia sa au facut aceasata “rectificare bugetara” la presiune media si a timisorenilor.
I 8 ani de mandat Robu nu a fast in stare sa termine nici un spital…
Robu a alocat 3 masini pentru spitalul din Timisoara si a trimis 10 masini la Bucuresti pentru campania electorala a doamnei Gabi Firea, pentru testarea a 10 000 de bucuresteni.Nu-i pasa de acest oras si locuitorii sai.
Ati dat doar 3 miliane de la fantani din 13 milioane. De ce???
De ce nu mai mult????
HOTILOR!!!!
-
Nebunul vrea cu orice pret fântâni! Fântâni si fântâni. Cine-l poate opri?
Odata functional noul “spital” sa fie facut public numele fiecarui pacient internat acolo ca sa vedem cine ajunge sa beneficieze de facilitatile oferite (vechea cladire e o bomba bacteorologica, daca ajungi intubat te oamara alte chestii inaintea virusului), ma indoiesc ca noua sectie este pentru “pulime” cum cu drag ne alinta politicienii si securistii.
Contribuie financiar si judetele AR, HD si CS care de fapt vor umple rapid aceste locuri? Sau daca primaria TM , TIMISORENII vor finanta,, pacientii timisoreni vor fi tratati acolo?
De ce nu fac asa ceva si aia din HD, CS si AR? Ptr ca sunt smecheri si este mult mai ieftin sa trimiti bolnavii la tratament la vecini pe banii vecinilor expunand medicii vecinilor?!
-
Peste maxim o saptamana nu mai conteaza judetul, conteaza doar cine esti! Initial pe langa nume “grele” gen primarul Devei sai seful ISU Hunedoara au primit si pulime…avea nevoie de ei sa testeze schema de tratament, in maxim o saptamana spitalele devin centre de tratament pentru nomeclaturisti si neamurile lor apropiate.
Cauta cm a fost tratat prmarul Devei, izolat singur, cand primea mancarea, nu fac misto, primea si biletele de incurajari, dragoste si admiratie din partea staff-ului…apoi cauta pah net aia de 33 de ani tratata acolo, nu era inca testata si primea mancarea cu aceasi tava cu care s-a servit contaminatilor, odata vindecata au vrut s-o mai tina doua zile in salon cu o pozitiva…vai de mama noastra!!!
Du- te ma, fugi tare.
Fantana va plati extra, a declarat chiar mapetzul.
Parcarile erau povesti. Asta este campanie ieftina.
Cine crede balivernele de genu, e dus rau cu sorcova.
Cu bani aia făceați spitalul ala din Aradului
-
Banii*
Parerea mea este angajați personal sanitar e prea putin la cate cerințe sunt.
Eu propun sa transforme si vaporetto in spitale
Sa intelegem ca masurile pe care le aveti sunt de tip auschwitz! Bagati oamenii in lagare, cu forta, unde devin cobaii vostri de testare pentru un virus scapat din laborator pentru a decima omenirea? D-asta ne-ati ridicat drepturile sa ne bagati in LAGARE DE CONCENTRARE? Aveti si crematorii? Romania refuza abuzurile care urmeaza sa se faca impotriva romanilor!
-
Scinteia 3 ie aicisa?
Renunțați pentru o perioada la borduri și arteziene,sa putem finanța spitalele locale.
Asa…acum ca se dau bani pt covid schimbati macazul. Injurati pe robu ca ia bani de la investitii ca sa ii dea pt covid. Sunteti in stare si de asemenea mizerii, clar. Daca nu dadea bani era rau, daca da bani e tot rau. Nu va e jena de voi?
Schema de tratament a fost testata pe primii romani infectati. E ok,de acum nu o va mai primi multa lume. Deja oamenii mor acasa si post mortem se testeaza pentru covid–19. Daca te simti rau si suni la 112 te intreaba daca ai calatorit in strainatate sau daca ai luat contact cu cineva confirmat cu corona,de parca in faza in care ne aflam istoricul de calatorie mai conteaza sau poti stii daca persoanele cu care te intersectezi la lucru sau in market sunt infectate. Romania va fi studiu se caz peste cativa ani, oamenii de stiinta pot afla daca infectarea si imunizarea in masa este o varianta viabila.Pana acum majoritatea celor decedati de covid nu au primit celebrul tratament de la Tm pentru ca nu se incadrau in definitia de caz. Toti ne vom baza pe propriul sistem imunitar,sa speram ca va functiona
Fiecare sa se bazeze pe propriul sistem imunitar,ca oamenii de rand dupa cum se poate observa,se testeaza post mortem.Paturile Ati sunt deja rezervate ,iar teste nu se fac daca nu te incadrezi in definitia de caz ,poti avea toate simptomele pentru covid 19. Numai daca adaugam decesul pe lista de simptome vine dsp-ul sa ne testeze,sau daca suna cineva cu influenta.