Fiind un spital cu infrastructură veche, conducerea unității sanitare a pus la punct mai multe instalații în acest an, printre care și rețeaua electrică. Acum a venit rândul sistemului de încălzire. Unitatea sanitară avea două asemenea dispozitive pentru producerea agentului termic, însă unul dintre a suferit o avarie majoră, iar reparația nu ar fi fost rentabilă. Spitalul a primit astfel un nou cazan, prin donație.
„Exact ca în cazul bătrânului panou electric, înlocuit în urmă cu câteva săptămâni, exista riscul unei avarii (la sistemul de încălzire – n.r.). O asemenea defecțiune la sistemul de producere a agentului termic ar fi dus la imposibilitatea încălzirii spitalului. Noi am fost singura unitate sanitară din Timișoara care nu a avut de suferit din cauza crizei de la compania de termoficare Colterm. Spitalul nostru a avut în permanență căldură și apă caldă. În condițiile în care Spitalul Victor Babeș este vârful de lance în lupta anti COVID-19, nu am vrut să riscăm ca în acestă iarnă să rămânem fără căldură. Cu un cazan defect, orice avarie la cel de-al doilea echipament ne-ar fi lăsat în frig. De aceea, am optat pentru achiziționarea unui cazan nou”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” Timișoara.
Conform conducerii spitalului, cazanul are o putere nominală de aproape 1000 de kW și produce agent termic care, la ieșirea din echipament, are o temperatură de 70 de grade Celsius. Nu are nevoie de intervenție umană, cazanul fiind complet automatizat, iar temperatura este monitorizată și reglată cu ajutorul unui calculator. Cazanul automat a fost oferit de compania Profi și a costat 30.000 de euro.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a schimbat tabloul electric principal, vechi de 60 de ani
Trimite articolul
XBravo Profi, cumpar de la voi.